НАЧАЛО/ СПОНСОР/ НОВИНИ/ ИСТОРИЯ/ ЗВЕЗДИ/ ФОТОГАЛЕРИИ/ ПРЕСА/ МУЛТИМЕДИЯ/ ФОРУМ /   КОНТАКТ 

НОВИНИ

2013                      2012    2011    2010    2009    2008    2007    2006    2005    2004       

 

 • Силвия Митева е спортист номер 8 на България за 2013 г.


  Силвия Митева , която само преди месец прекрати активната си спортна кариера се нареди на осмо място в в 56-та анкета за Спортист на годината на България, която е организирана от Нове Холдинг. Само преди няколко дни Силвия Митева получи и приза най -добра гимнастичка на България за 2013 г.


 • ГОДИШНА КЛАСАЦИЯ НА СЪСТЕЗАТЕЛИ, ТРЕНЬОРИ, СЪДИИ ПО ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА ЗА 2013 г.

  10-те най-добри състезателки
  1. Силвия Митева
  2. Мария Матева
  3. Ансамбъл жени
  4. Ансамбъл девойки
  5. Невяна Владинова
  6. Сара Стайкова
  7. Анастасия Киссе
  8. Кристина Ташева
  9. Ерика Зафирова
  10. Радина Филипова

  Най - добър треньор
  1. Силвия Митева-Дивчева
  2. Ина Ананиева
  3. Камелия Дунавска

  Най – добър съдия "Международна категория"
  1. Филипа Филипова
  2. Даниела Велчева
  3. Деспа Кателиева

  Най – добър съдия "Национална категория"
  1. Ирина Чернева
  2. Анета Гелеменова
  3. Савина Ганчева


 • Ина Ананиева - старши треньор на ансамбъл жени пред Нова Спорт
 • Силвия Митева слага край на кариерата си


  Най-добрата българска гимнастичка Силвия Митева прекратява спортната си кариера. Новината съобщи президентът на БФХГ Илиана Раева по време на днешното контролно за определяне на състава на националния отбор на България за 2014 година. Силвия Митева е обявила решението си на специална среща вчера с Раева и с вицепрезидента на централата Мария Петрова. Тя е заявила, че иска да се занимава със съдийска дейност и ще продължи да работи за българската художествена гимнастика. "Вчера Силвия Митева по един много мил начин покани мен и Мария Петрова на обяд и ни обяви нейното решение, че иска да се откаже. Беше наистина много трогателно, много се разчувствахме всички. Взела е това решение, завърши кариерата си с един златен медал, което твърде много й отива. Длъжна съм и трябва да кажа, че много се гордея с всичко, което направи това момиче с нейната майка-треньорка, с нейното семейство. Един много достоен път, който изминаха, с много достойна борба, много постижения, които ще останат в златната страница на българската художествена гимнастика. В един тежък период тя беше сред елита на световната художествена гимнастика в индивидуалното, завоюва много медали от световни и европейски първенства, Световни купи. Много се гордея със Силвия Митева спортистката, със Силвия Митева личността", каза Раева днес. "Тя има намерение да остане близко до гимнастиката. Иска да се занимава основно със съдийство. Ще бъде близко до нас, ще има моята подкрепа и изобщо на федерацията, особено за съдийството ще й помагаме много. Има желание да помага и като треньор, изобщо залата е отворена за нея, както прецени, така ще го направи. Аз й предложих да и направя бенефис на Световната купа догодина и тя се зарадва много. Ще й направим един бенефис, такъв какъвто тя заслужава. Разбира се, тя ще участва на много демонстративни състезания, няма съвсем да излезе от залата. Има много покани за демонстративни участия, на които ще ходи. Ще направим официална пресконференция следващата сряда (13-и ноември) от 12.30 часа, на която тя ще обяви своето оттегляне", заяви още президентът на БФХГ. "Но аз мисля, че тя ще си тренира така и ще ходи по участия, защото има покани. Малко ще се изпразни залата, дори за малките, но те трябва да поемат своята отговорност, така както Силвия я пое, когато Симона Пейчева се отказа. Ще ми липсва много. Ще ми липсват нейните пируети, ще ми липсва нейното улавяне на топката извън зрителното поле, нейният патент на топка. Ще бъде близо до нас и аз вярвам, че ще направи още по-сериозна кариера, или ако не по-сериозна, защото нейната спортна кариера бе доста сериозна, тя умее да си поставя цел и знае как да следва пътя. Така че очаквам от нея тепърва още и още успешни години и полезни за българската художествена гимнастика", добави Раева. • ДП ЗА АНСАМБЛИ „А” КАТЕГОРИЯ ДМВ, ДСВ И ЖЕНИ

  ДМВ
  9 място СК "Левски Илиана"

  ДСВ
  4 място СК "Левски Илиана"

  ЖЕНИ
  4 място СК "Левски Илиана"
  5 място СК "Лс Плюс"


 • Златен медал за Силвия Митева на лента и бронзови на обръч и топка на Гран При , Берлин

  Най-добрата българска гимнастичка Силвия Митева спечели златен медал на лента и бронзови отличия на обръч и топка на финала на турнира по художествена гимнастика Гран При в германската столица Берлин.
  27-годишната Митева завършва надпреварата с общо четири отличия, след като снощи стана трета в многобоя.
  Българката изигра невероятно съчетанието си с лента и получи най-високата оценка - 17.783 точки. След изпълнението си тя целуна килима и се раздели с публиката в Берлин със сълзи на очи. За Митева това е последно състезание за годината като тя все още не е обявила дали ще продължи спортната си кариера.
  Втора на лента остана Джамила Рахматова (Узбекистан) с 16.933 точки, а трета - Мария Кадобина (Беларус) с 16.383 точки.
  Рускините Маргарита Мамун и Дария Сватковска направиха грешки и останаха съответно пета с 16.316 точки и шеста с 16.100 точки.
  На обръч българската грация получи оценка от 17.566 точки, като пред нея са само рускините Маргарита Мамун с 18.400 точки и Мария Титова с 18.150 точки.
  Митева бе оценена със 17.866 точки на топка и завърши трета. Победителка стана Мамун с 18.500 точки, пред Титова с 18.200 точки.
  На бухалки българката остана четвърта с 16.983 точки.
  Призовата тройка на този уред е Дария Сватковская (Русия) с 18.200 точки, Маргарита Мамун със 17.700 точки и Лала Юсифова (Азербайджан) със 17.150 точки.


 • Силвия Митева с бронзов медал на Гран При - Берлин

  Най-добрата българска гимнастичка Силвия Митева спечели бронзов медал в многобоя на финала на турнира по художествена гимнастика Гран При в германската столица Берлин.
  27-годишната Митева събра сбор от 69.500 точки, след като получи 17.200 точки на бухалки, 17.400 на лента, 17.200 на обръч и 17.700 на топка. Тя се класира за финалите на всичките четири уреда, които са утре.
  Победителката в многобоя стана световната шампионка от Русия Маргарита Мамун със 72.650 точки, следвана от сънародничката си Мария Титова с 69.550 точки.
  Сред първите шест са още Дария Сватковская (Русия) с 69.150 точки, Яна Бережко (Германия) с 66.800 точки и Лала Юсуфова (Азербайджан) с 66.100 точки.
  Сватковская, която е европейска шампионка, направи груба грешка на обръч и затова остана извън медалистките.
  В турнира участваха общо 19 гимнастички. • Българският национален ансамбъл втори в Световната ранглиста на ФИГ

  Българският национален ансамбъл заема второто място в Световната ранглиста на ФИГ към дата 07 . 10 . 2013 г.
  Нашите момичета в състав Михаела Маевска , Ренета Камберова , Христиана Тодорова , Цветелина Найденова , Цветелина Стоянова , Снежана Дечева и Мирела Георгиева със старши - треньор Ина Ананиева и помощник треньор Даниела Велчева имат спечелени през 2013 г. в състезания под егидата на ФИГ общо десет медала , от които 2 златни , 6 сребърни и 2 бронзови медала .
  Това много добро представяне на ансамбъла през първата година на работа на старши - треньорът Ина Ананиева донесе на момичетата второто място в Светоната ранглиста на ФИГ със 115 точки . Пред българския отбор е отборът на Русия със 125 точки , след нас се нареждат трети Беларус със 100 точки , четвърти Испания със 70 точки , петото място делят ансамблите на Украйна и Швейцария с по 69 точки , седми са момичетата на Азербайджан с 64 точки , а първата десетка се допълва от осмите Италия с 50 точки , девети Франция с 48 точки и десети Финалндия 30 точки. • ГРАН ПРИ БЪРНО

  Най-добрата българска гимнастичка Силвия Митева раздели четвъртото място в многобоя с Виктория Филановски (Израел) на турнира по художествена гимнастика от сериите Гран При в чешкия град Бърно.
  Митева и Филановски събраха равен сбор от 68.750 точки.
  Българката получи 17.300 точки за изпълнението си на обръч, 17.350 точки на топка, 16.350 точки на бухалки след малка грешка и 17.750 на лента.
  Митева се класира за финалите на четирите уреди утре.
  Победителка в многобоя стана рускинята Маргарита Мамун със 73.300 точки, следвана от сънародничката си Дария Ставковска със 72.650 точки и Мелитина Станюта (Беларус) със 70.700 точки.
  Шеста се класира Марина Дурунда (Азербайдбжан) с 68.050 точки.
  Най-добрата българска гимнастичка Силвия Митева спечели сребърен медал на лента на турнира от Гран при сериите по художествена гимнастика, който се проведе в Бърно. Грацията ни се качи на почетната стълбичка на този уред с оценка 18.050 точки
  Силвия Митева зае пето място на обръч със 17.550 точки. На бухалки българката остана шеста, а топка – осма.
  Вчера националката ни остана в подножието на медалите, след като раздели четвъртото място в многобоя с представителката на Израел - Виктория Филановски.
  Маргарита Мамун от Русия спечели финалите на топка и лента, а сънародничката й Дария Сватковская взе златото на обръч и бухалки.


 • GONG.BG "Силвия Митева: Оставам до края на годината, предстои ми сватбено пътешествие"

  Най-добрата ни грация в индивидуалната надпревара Силвия Митева потвърди за Гонг, че ще продължи да се състезава до края на годината.
  „Имам потвърдени турнири и участия. След това ще видим. За един спортист прекратяването на спортната кариера е много труден въпрос. Аз вече 21 години съм в залата и искам внимателно да осмисля решението си“, сподели грацията след Световното в Киев, на което тя завърши без медал.
  „Никога не обсъждам съдиите, но може би на финала за съчетанието ми с топка и отчасти на обръч съм била ощетена. Не мога да върна нещата“, коментира Силвия.
  Тя разкри, че почивката, която й предстои ще използва за сватбено пътешествие. Митева бе в подготовка за Световното в Украйна, когато се омъжи и сега заслужено ще си вземе отдих за меден месец.


 • Президентът на БФХГ Илиана Раева за завършилото Световно първенство в Киев

  Президентът на БФХГ Илиана Раева заяви, че от дълго време България не е имала толкова неуспешно представяне на световно първенство.
  Българският тим не успя да спечели медали на шампионата в Киев (Украйна). Ансамбълът завърши пети в многобоя и на финала на ленти и топки, а Силвия Митева - 4-а на топка.
  "Световното първенство може да го разделим на две. Първо и най-важно представянето на момичетата и второ - събитията, които се случиха около безпрецедентния начин на съдийство. Мисля, че от дълго време България не е имало толкова неуспешно представяне, защото всичките ни състезателки - и ансамбъла, Силвия Митева и Мария Матева допуснаха груби грешки. Въобще не съм притеснена, защото аз казах и преди пътуването, че ако играем без грешка ще бъдем медалисти. Класирането след толкова груби грешки и ситуацията около съдийството напълно доказват това, че независимо от грешките момичетата се класираха пети, Силвия е девета, но тя пък толкова грешки не беше допускала през цялата си кариера. Единствено имам претенции за класирането на Мария Матева. Защото тя не направи лошо представяне, допусна грешчици, но не такива, каквито направиха ансамбъла и Силвия Митева и беше изкарана от 24-тя, които трябваше да играят многобоя. Това категорично не отговаря на това, което Мария Матева показа", каза Раева.
  "При ансамбъла двете момичета дебютантки допуснаха грешките. Много съжалявам, защото ако не бяха сгрешили и Силвия, съдиите ни очакваха да играем и щяхме да си получим медалите. Има го това нещо в началото на олимпийския цикъл. сме. Не съм притеснена. Ще има категорични реформи, много сериозни в подготовката, в организацията на работа. Трябва да се изчисти състава около ансамбъла. Това е моето мнение. Има огромен потенциал, трябва да се играе без грешки. Допуснахме много грешки и затова идваме без медали. Не сме ощетени, класирането е реално спрямо многото грешки и при Силвия и при ансамбъла. Ощетена е Мария Матева категорично", каза още Раева.
  Промени в треньорския щаб няма да има, заяви президентът на БФХГ, но добави, че "сигурно" ще има промени в състава на ансамбъла.
  Относно Силвия Митева Раева каза: "Силвия я ощетиха на топка. Тя можеше да вземе бронзов медал. След състезанието тя поиска разговор с мен, каза, че ще мисли относно кариерата си".
  Раева коментира и скандалите около съдийството.
  "Скандалът е огромен. Колко писма протестни има до Международната федерация. Всички бяха потресени от отношението към българския съдия, към България. Но явно това бе една демонстрация на сила към силна държава, която няма как да се противопостави. Мисля, че тези неща няма да останат без последствия. Бяха нарушени регламентите наистина, беше абсурдно да има четири съдии от Германия, но аз смятам, че съдийството не беше лошо. Съдийството беше на едно високо ниво. Може още какво да се желае. Имам огромни претенции към класирането в тройката на ансамблите. Това не визира България, защото ние допуснахме грешки, но там има отбор, който не трябваше да е там и това не е Русия".


 • Ансамбълът на България по художествена гимнастика ще има две нови съчетания през следващата година


  Ансамбълът на България по художествена гимнастика ще има две нови съчетания през следващата година. Това обяви при завръщането си след световното първенство в Киев старши треньорката Ина Ананиева.
  Българките завършиха пети в многобоя и пети във финала на ленти и топки в Киев, а за финала на бухалки не успяха да се класират.
  Сега на гимнастичките предстои почивка, после лагер във Велинград и на Белмекен.
  "Естествено, че сме разочаровани. Разочаровахме всички наши почитатели. Едно изключително тежко световно първенство. Като се почне от положението с нашия съдия, където Илиана Раева направи абсолютно всичко възможно, за да може да я включи да съдийства на световно първенство, като мина през представянето на индивидуалното и накрая завърши с нашето. Наистина много тежко състезание. Момичетата допуснаха на бухалки две грешки, с които първата оценка ни падна и ни пратиха на 10-о място. За мен беше не реална. Смятам, че беше изключително ниска първата оценка. Радвам се, че успяха да покажат най-доброто от себе си, изиграха едно наистина фантастично съчетание на ленти и топки и така стигнахме до петото място в многобоя, което със сигурност не е задоволително за нас, за нашата подготовка, за целия сезон, за цялата година, каквото показахме досега. На финала допуснаха грешка на ленти и топки и пак ни оставиха пети. Но въпреки това аз съм сигурна, че в многобоя до тройката нямаше да ни пуснат без съдийска намеса, без подкрепата на наш съдия. Не виждам как щяхме да изместим Русия. Знаете и те допуснаха грешки и останаха трети. Мисля, че в най-добрия случай в многобоя щяхме да сме четвърти, а на финала да вземем медал, ако бяхме играли без грешка", каза Ананиева на летище София.
  Тя заяви, че няма да има промени в състава на ансамбъла.
  "Няма гимнастички, които имат намерение да се отказват. Това са момичета, които са свикнали да губят и да печелят. Знаят как да продължим подготовката. Смятам обаче да взема още деца, защото каквото и да правя смятам да го направя в първите две години преди олимпиадата, а не после, когато вече е късно или в квалификациите за олимпиадата. Просто искам да подготвя състезателки, защото моята грешка е, че разчитах да подготвя за два месеца една дебютантка, но не стана. Напрежението я смачка и не успя да се представи на ниво", коментира още Ананиева.


 • България остана без медал на Световното първенство в Киев


  Българският ансамбъл зае пето място във финала на 3 топки и 2 ленти на световното първенство по художествена гимнастика в Киев (Украйна).
  Българките, които се наредиха пети в многобоя, направиха неточности в изпълнението си и получиха оценка от 16.066 точки. Те бяха финалистки само на този уред, тъй като на пет чифта бухалки вчера останаха с 10-а оценка и не се класираха сред най-добрите осем.
  Ансамбълът на България е в състав Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова, Христиана Тодорова, Цветелина Стоянова и Снежана Дечева с треньор Ина Ананиева. Така Световното първенство в Киев приключи без медал за България.
  На финала на 5 чифта бухалки световната титла взе Испания със 17.350 точки, пред Италия със 17.300 и Украйна със 17.208 точки.
  На топки и ленти първи са Русия с 18.183 точки. Среброто остана за Беларус със 17.550 точки, а Испания са трети със 17.166 точки.


 • Ансамбълът ни пети в многобоя на Световното първенство в Киев , влиза във финала на топки и ленти с трети резултат


  Българският ансамбъл зае пето място в многобоя на световното първенство по художествена гимнастика в Киев (Украйна).
  Българките получиха трета оценка за съчетанието си с три топки и две ленти - 17.150 точки и 10-а оценка за това с пет чифта бухалки. Така те събраха сбор от 32.933 точки и се наредиха пети в крайното класиране в многобоя.
  Ансамбълът на България е в състав Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова, Христиана Тодорова, Цветелина Стоянова, Снежана Дечева и Мирела Георгиева с треньор Ина Ананиева.
  Българките изиграха отлично съчетанието си с топки и ленти и се класираха за финала. Но на бухалки те направиха грешки и останаха извън първите осем финалиста.
  Изненадващо шампион стана Беларус с 35.708 точки (17.783 точки на пет чифта бухалки и 17.925 точки на 3 топки и 2 ленти).
  На второ място е защитаващият титлата си Италия с 34.733 точки, а на трето - олимпийският първенец Русия с 34.225 точки.
  Домакините от Украйна завършиха едва 15-и в многобоя, след като направиха грешки на топки и ленти.
  В надпреварата днес стартираха 29 ансамбъла, като първите осем на всеки уред се класират за утрешните финали.


 • Силвия Митева девета в многобоя на Световното първенство в Киев


  Най-добрата българска гимнастичка Силвия Митева се класира девета в многобоя на световното първенство по художествена гимнастика в Киев (Украйна).
  Митева допусна някои грешки в композициите си и събра сбор от 67.165 точки. Тя беше оценена с 16.016 точки на обръч,16.650 точки на топка,17.083 точки на бухалки и 17.416 точки на лента. Победителка в многобоя стана рускинята Яна Кудрявцева, която изпълни много добре съчетанията си и събра най-висок сбор от 73.866 точки.
  Среброто стана притежание на представителката на домакините Яна Ризатдинова със 73.041 точки, а трета е Мелитина Станюта (Беларус) със 72.166 точки.
  Сочената за фаворитка рускиня Маргарита Мамун изненадващо направи грешки и остана едва шеста със 70.290 точки.


 • Министър Георгиева с отворено писмо да Президента на ФИГ Бруно Гранди

  Във връзка с възникналия казус около статута на българския съдия на Световното първенство по художествена гимнастика в Украйна, Министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева изпрати официално писмо до президента на Международната федерация по гимнастика Бруно Гранди. В него се казва: "Уважаеми господин Президент, Използвам възможността да изкажа моето уважение към Вас за достойното място, което заема международната федерация, на която Вие сте председател. Художествената гимнастика е спорт с голяма и безусловна стойност, както по света, така и в България.
  Във връзка с тревогите на българския отбор на Световното първенство в Украйна, заради мястото на българския съдия като съдия на линия, бих искала да споделя с Вас моето очакване, че проблемът е преодолим и може да бъде окончателно решен, за да може българската делегация да бъде на равни позиции с останалите отбори, т.е. България да има съдия - категория D или E., а не съдия на линия.
  Не ни се иска да повярваме, че това е дискриминация срещу България, съответно срещу нашия съдия - Brevet категория 1, един от най-добре представилите се на изпита във Франкфурт".
  "За българите художествената гимнастика е един от най-популярните спортове в нашата страна, за които държавата, представлявана от Министерството на младежта и спорта, Българския олимпийски комитет и Българската федерация по художествена гимнастика, полага специални грижи.
  Считаме, че със своя богат опит и постижения, българската художествена гимнастика стои в основата на произхода и еволюцията на световната художествена гимнастика.
  Не се съмняваме, че вие оценявате това и разбирате нашите тревоги, относно възникналия проблем. Вярваме, че ще ни окажете съдействие за неговото разрешаване", казва още проф. Георгиева.


 • Силвия Митева осма на бухалки и лента днес


  Примата на българската художествена гимнастика Силвия Митева се класира осма на финалите на бухалки и лента на световното първенство по художествена гимнастика в Киев (Украйна).
  Митева получи оценки 15.983 точки на бухалки и 15.533 точки на лента, след като направи грешки и в двете съчетания.
  На бухалки златни медали спечелиха рускините Яна Кудрявцева и Маргарита Мамун, които получиха еднаква оценка от 18.366 точки. Трета е Алина Максименко (Украйна) с 18.216 точки.
  На лента победи Кудрявцева с 18.516 точки, следвана от Яна Ризатдинова (Украйна) с 18.233 точки и Мелитина Станюта (Беларус) с 18.066 точки.


 • Илиана Раева на официлна среща с Президента на ФИГ Бруно Гранди във връзка с безпрецедентното лишаване на България от съдийка на Световното първенстео

  Във връзка със скандалите около съдийството на Световното първенство по художествена гимнастика в Киев и недопускането на българската съдийка Даниела Велчева да съдийства и на индивидуално, и при ансамблите , Президентът на БФХГ Илиана Раева поиска среща с генералния секретар на ФИГ Андре Гейсбюлер. Срещата се проведе днес , като продължи 1 час. Г-жа Раева беше приета в офиса на ФИГ. Вчера Илиана Раева поиска съдействие и подкрепа от министъра на спорта г-жа Георгиева, както и от председателя на БОК Стефка Костадинова. Илиана Раева ги запозна подробно с проблема по телефона . След бърза реакция от двете дами, ръководещи спорта у нас, Илиана Раева получи писма до президента на ФИГ Бруно Гранди, в които в блестящ изискан стил и отговарящ на протокола, се иска разясняване на проблема! Писмата г-жа Раева предаде на срещата с генералния секретар на ФИГ. След като се запозна с текста на писмата президента на ФИГ Бруно Гранди се е се е присъединил към днешния разговор. Г-жа Раева е поискала да чуе аргументите за така направените комиси и избор на съдии без жребий и да се аргументират защо са нарушени правилата за съдийство, на какъв принцип са избрани съдиите без жребий, и защо има държави с четири, три и две съдийки , а други нямат съдии . След като внимателно ги е изслушала Илиана Раева е поискала думата и обосновано и точно е доказала,че принципите и критериите, които самите те са направили са нарушени. България ще остане без съдия на това световно първенство и при ансамблите, но президента Бруно Гранди заяви ,че това се прави за първи път и не ясно дали ще се прави и друг път, каза още, че вече не може да промени комисиите , които са направени също без жребий.Независимо от безпринципното решение на фиг г-жа Раева и г-н Бруно Гранди се разделиха в отлично настроение и с обещание за взаимна помощ и подкрепа в името на спорта художествена гимнастика.Недоволството от безпрецедентното решение на ФИГ за съдийството е основна тема на световното първенство.В писмен вид членове на Изпълкома на ФИГ са поискали обяснение за тези решения повдигайки въпроса за българската съдийка, която е с 2-ри най-добър резултат на изпитите. Подготвени са още писма от потърпевши от решението на ФИГ.


 • Силвия Митева четвърта на топка и шеста на обръч на Световното първенство в Киев


  Най-добрата българска гимнастичка Силвия Митева се класира четвърта във финала на топка и шеста на обръч на световното първенство по художествена гимнастика, което се провежда в Киев (Украйна). Митева получи оценка 17.916 точки за изпълнението си на топка и 17.666 на обръч. Тя изпълни двете си композиции без грешка.
  Победителка на обръч изненадващо стана представителката на домакините Яна Ризатдинова с 18.266 точки. Втора и терта са съответно рускините Яна Кудрявцева с 18.250 точки и Маргарита Мамун с 18.233 точки.
  На топка световна шампионка е Маргарита Мамун (Русия) с 18.516 точки, следвана от сънародничката си Яна Кудрявцева с 18.350 точки и Мелитина Станюта (Беларус) с 18.166 точки. Квалификациите продължават утре от 9.00 до 19.00 часа със съчетанията на бухалки и лента, а финалите на тези два уреда са от 20.00 часа.


 • Безпрецедентно лишаване на България от съдия на световното първенство в Киев


  Българската съдийка Даниела Велчева, която получи 1-ва категория бреве( най - високата категория в съдийството в художествената гимнастика ) и е с втори резултат от над 100 съдии на Интерконтиненталния курс в Германия, няма дя бъде допусната да съдийства на Световното първенство в Киев ! Без съдия ще бъдем както в индивидуалното състезание , така и при ансамблите! Лишени от съдийство са и други държави като Австрия и Азербайджан . Неаргументирани обяснения от шефове на ФИГ ядосаха и озадачиха много специалисти в Киев . Не е ясно защо някои държави ще имат по три съдийки! Това абсурдно решение е на ФИГ !! Нашата съдийка ще бъде страничен съдии в Киев до килима, ще вдига знаменцето при излизане на уред или състезателка извън терена, без право да съдийства! Безпринципни и безобразни решения, нарушаващи регламента бяха взети от международната федерация днес.Жребий за съдии изобщо не е имало , а всичко е било решено , коя съдийка в коя комисия ще съдийства , а т. нар . жребий се е провел само за това - коя съдийка кой номер да бъде в съответната комисия . Такова нещо никога не се е случвало в художествената гимнастика! Всички са възмутени и потресени от случващото се!
  Нашите момичета стартират утре в индивидуалната надпревара с квалификации на обръч в 13 .00 часа . Сова са квалификациите и на тлед тНека им пожелопка , а вечерта са финалите на двата уреда . Да им пожелаем успех въпреки всичко !


 • Националният отбор заминава за Световното първенство в Киев

  Българският национален отбор по художествена гимнастика заминава утре ( събота 24.08 ) за столицата на Украйна Киев където от 28 . 08 до 01 . 09 ще се състои Световното първенство по художествена гимнастика. България ще бъде представена от ансамбъл - жени и две индивидуални състезателки - Силвия Митева и Мария Матева. Церемонията по откриването ще се състои на 27 . 08 . в Двореца на спорта в Киев. Шампионатът започва с квалификации и финали на отделните уреди в индивидуалната надпревара , следва финал за многобоя и определяне на Световната шамионка - индивидуално.При ансамблите се започва с надпреварата в многобоя за излъчване на Ансамбъл Световен шампион и финали на отделните уреди .
  В индивидуалната надпревара сили ще мерят 103 гимнастички от 54 държави , а при ансамблите за титлата и медалите на уредите ще се борят 28 отбора . Успех на нашите момичета Силвия Митева , Мария Матева и ансамбъла в състав Михаела Маевска , Ренета Камберова , Цветелина Найденова , Христиана Тодорова , Цветелина Стоянова , Снежана Дечева и Мирела Георгиева . както и на треньорките Ефросина Ангелова, Ина Ананиева, Силвия Митева , Петя Монева.
  На добър час , момичета!


 • Пресконференция за представяне на новата екипировка Националния отбор на испанската фирма JOMA


  На специална пресконференция днес в Пресклуб " България " на Националния стадион бе представена новата екипировка на националките ни пред журналисти . На пресконференцията присъстваха Президентът на БФХГ Илиана Раева, вицепрезидентът Мария Петрова, представители на фирма Joma, състезателки и треньорки от националния отбор.Две от момичетата от златния ансамбъл Ренета Камберова и Христиана Тодорова , както и индивидуалните ни гимнастички , които ще ни представят на Световното първенство в столицата на Украйна Киев - Мария Матева и най - добрата ни индивидуална състезателка - Силвия Митева позират с новите екипи от испанската фирма JOMA на днешната пресконференция за представяне на новата екипировка . В събота сутринта националният ни отбор заминава за Шампионата на планетата в Киев . Успех , момичета !


 • Илиана Раева : " Вярвам ,че ако играем без грешка ще вземем медал на Световното в Киев


  Националките ни по художествена гимнастика представиха новата си екипировка -испанската фирма за спортна екипировка Joma, с топ имидж бранд 3 , а президентът на федерацията Илиана Раева бе категорична, че момичетата са добре подготвени за предстоящото Световно първенство. Грациите представиха новите си екипи Joma пред журналистите, а Раева заяви:
  „Момичетата са в добра форма. Проведоха една много добра подготовка. Продължаваме да се усъвършенстваме. Очакванията са големи и се надявам да вземем медал. Да вярваме в тях и да имаме добро представяне.”
  „Не трябва да допускаме грешки. Ако успеят, вярвам, че ще вземат медал. Силвия също показа добра форма. Вярвам, че това ще е стимул. Няма никакви проблеми. Надявам се да са си взели поука и да си изпълнят съчетанията без грешка. Жестока е конкуренцията. И в индивидуалното Силвия ще има много силна конкуренция. Пак казвам, че ако играем без грешка вярвам, че ще вземем медал и при ансамбъла, и при Силвия Митева”, коментира Илиана Раева.


 • Силвия Митева спечели бронзов медал на топка, ансамбълът остана четвърти в съчетанието с бухалки в Санкт Петербург


  Най-добрата българска гимнастичка Силвия Митева спечели бронзов медал на топка на турнира от Световната купа в руския град Санкт Петербург. Митева получи оценка от 18.116 точки. На обръч българката се класира четвърта със 17.766 точки.
  На обръч победителка стана Маргарита Мамун (Русия) с 18.383 точки, а на топка - Яна Кудрявцева (Русия) с 18.233 точки.
  Женският ансамбъл на България остана четвърти в съчетанието с пет чифта бухалки. Възпитаничките на Ина Ананиева получиха оценка от 17.266 точки.
  Българките не са сред финалистките на 2 топки и 3 ленти.
  Домакините от Русия взеха златото на бухалки с 18.333 точки, пред Беларус със 17.583 точки и Италия със 17.383 точки.
  Финалите на останалите два уреда - бухалки и лента са по-късно днес, където Силвия Митева също е сред претендентките за медалите.


 • Ансамбълът ни четвърти , Силвия Митева пета в многобоя в Санкт Петербург


  Силвия Митева се класира пета в многобоя на Световната купа , която се провежда в Санкт Петербург в Русия. Във втория ден се изиграха съчетанията на бухалки и лента , където нашето момиче също като вчера игра стабилно и получи 17.650 за изпълнението си с лента и 17 . 400 за бухалките след малка грешка в края на съчетанието . Златото в Санкт Петербург отиде при представителките на домакините. Маргарита Мамун е първа с общ резултат от 72.846 точки, следвана от Мелитина Станюта (Беларус) със 71.349 точки и Яна Кудрявцева (Русия) със 71.132.Преди Силвия Митева в многобоя се нареди корейката Сон, която получи от съдиите 71.083 точки. Топ осмицата в многобоя оформиха Марина Дурунда от Азербайджан с 68.799 точки , Катарина Hалкина от Беларус - 68 .065 т.и Лала Юсифова от Азербайджан с общ сбор - 66 . 982 т.
  За съжаление ансамбълът ни допусна груба грешка в самото начало на съчетанието като изпусна топка извън терена и доигра съчетанието с резервен уред . Това лиши отбора ни от спечелването на медал в многобоя. Оценката 15.266 днес ни остави на четвърто място в многобоя и утре ансамбълът ни ще се бори за медал само във финала на десет чифта бухалки. Златен медал в многобоя спечели отборът на Русия с 35.666 т. сребърен - Беларус с 34.316 т, а бронзът завюва отборът на Испания 33.841 . нашите момичета са с общ сбор 32.382 т. , а топ осем при ансмаблите оформиха след нас - Германия с 31.816 , Япония с 31.766 т. , Гърция с 31.650 и Швейцария с 31.416 т. Финалите на отделните уреди в индивидуалното и при ансамблите се играят утре.


 • Добро начало на Силвия Митева и ансамбълът на СК в Санкт Петербург


  Националният ансамбъл за жени зае трето място след първия ден на турнира от Световната купа по художествена гимнастика в Санкт Петербург (Русия).
  В индивидуалната надпревара при жените Силвия Митева се класира за финалите на обръч и топка.
  За изпълнението с пет чифта бухалки момичетата на Ина Ананиева получиха оценка от 17.166 точки.
  Крайното класиране в многобоя ще стане ясно утре, но българките са трети след първото съчетание.
  Начело са домакините от Русия със 17.466 точки, въпреки , че направиха много грешки и гонеха уред извън терена
  На второ място е Беларус със 17.416 точки.
  Митева получи оценки 17.853 точки на топка и 17.450 точки на обръч и е четвърта след първия ден. Тя изигра без грешка своите компизиции.
  Все още няма официални резултати, но е сигурно, че първа е Маргарита Мамун (Русия) с 18.000 точки на топка и 18.330 точки на обръч.
  Общо 23 ансамбъла и около 50 индивидуални гимнастички участват на Световната купа в Санкт Петербург. Това е последното състезание преди световното първенство в Киев (Украйна) в края на месеца.
  Съдия от България на турнира е Даниела Велчева.
  По програма утре предстоят състезанията с бухалки и лента при жените, както и с 3 топки и 2 ленти при ансамблите. Финалите на отделните уреди са в неделя.


 • Силвия Митева и ансамбълът заминават за Санкт Петербург

  От 16 до 18 август руският град Санкт Петербург ще бъде домакин на кръг от Световната купа по художествена гимнастика.
  България ще бъде представена от най-добрата ни гимнастичка Силвия Митева , както и от ансамбъл жени в състав: Михаела Маевска, Християна Тодорова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова, Ренета Камберова и Снежана Дечева. Треньорът на ансамбъла Ина Ананиева сподели, че е много доволна от ползотворната лятна подготовка, която са направили момичетата ни, но предпочита да говори, след като си свършат работата по най-добрия начин.
  В индивидуалната надпревара Силвия Митева ще мери сили с 53 гимнастички от 33 държави, а при ансамблите жени в стартовия лист фигурират отборите на 23 държави. Състезанието стартира на 16.08.(петък) в 10:30 с индивидуалния многобой и изпълненията на обръч и топка, в 14.00 часа започват и изпълненията на другите два уреда - бухалки и лента. Ансамблите стартират в 17.00 часа същия ден със съчетанията с 10 чифта бухалки. Световната купа в Санкт Петербург е последната проверка преди Световното първенство, което ще се проведе от 28 август до 1-ви септември в Киев.

 • Силвия Митева с бронз на Универсиадата в Казан

  Най-добрата българска гимнастичка Силвия Митева спечели бронзов медал във финала на лента на Универсиадата в Казан (Русия). Българката получи за своето изпълнение оценка от 17.866 точки.
  Преди това Митева се класира седма на обръч със 17.200 точки и завърши 11-а в многобоя.

 • Международен турнир за купа „ОЛИМПИЯ”, Бургас

  ДМВ 2002 Многобой
  . Елизабет Иванова Левски Илиана е 3 в многобоя, 3 на без уред, 1 на обръч

  Жени Многобой
  . Моника Симеонова Левски Плюс е 2 в многобоя, 1 на обръч, 2 на бухалки


 • Международен турнир за купа „ДИЛЯНА”, Пазарджик

  Деца 2005 Ансамбъл
  . Левски Илиана е 1 в многобоя

  Деца 2006 Ансамбъл
  . Левски Илиана 2 е 1 в многобоя

  Деца Индивидуално Многобой „Б”
  . Теди Джорджина Левски Илиана е 3 в многобоя, 3 на без уред
  . Моника Заркова Левски Илиана е 3 на въже

  Деца Индивидуално Многобой „А”
  . Антоанета Караджилова Левски Илиана е 2 в многобоя, 3 на без уред, 2 на въже

  ДМВ Индивидуално Многобой „А”
  . Елизабет Иванова Левски Илиана е 4 в многобоя, 3 на топка
  . Eкатерина Лобачова Левски Илиана е 4 в многобоя

  ДСВ Индивидуално Многобой „А”
  . Антонина Итова Левски Илиана е 2 в многобоя, 1 на обръч, 3 на бухалки

  ЖЕНИ Индивидуално Многобой „А”
  . Кристaлина Атанасова Левски Плюс е 1 в многобоя, 1 на топка, 1 на бухалки
  . Моника Симеонова Левски Илиана е 3 в многобоя, 2 на топка, 2 на бухалки


 • Държавен първенство „ДЕЦА“ категория „А“ и „Б“, Търново

  Б категория
  . Никол Атанасова Левски Илиана е 1-ва в многобоя, 2 без уред, 1 на въже
  . Антоанета Караджилова Левски Илиана е 9-та в многобоя
  . Даниела Хаджийска Левски Илиана е 27-ма в многобоя
  - ОТБОРНО
  . Левски Илиана 1-во място
  - АНСАМБЛИ
  . Левски Илиана 4-то място

  А категория
  . Натали Гигова Левски Илиана е 7-ма в многобоя, 4 на без уред, 8 на въже
  . Моника Заркова Левски Илиана е 8-ма в многобоя
  . Теди Джорджина Левски Илиана е 11-та в многобоя, 7 на въже
  . Кристен Стоилова Левски Плюс е 13-та в многобоя
  . Гергана Пенева Левски Илиана е 8-ма на без уред
  - ОТБОРНО
  . Левски Илиана 2 - 4-то място
  . Левски Плюс 11 място
  - АНСАМБЛИ
  . Левски Плюс 1 място
  . Левски Илиана 2-ро място


 • Държавен първенство категория „Б“ , Стара Загора

  възраст ДМВ
  . Кристина Йовкова Левски Плюс е 19-та в многобоя
  . Катрин Кирилова Левски Плюс е 22-ра в многобоя
  . Роксана Пуладиан Левски Илиана е 40-та в многобоя
  . Стефани Александрова Левски Илиана е 65-та в многобоя
  - ОТБОРНО
  . Левски Плюс 10-то място
  . Левски Илиана 17-то място
  - АНСАМБЛИ
  . Левски Илиана 5-то място

  възраст ДСВ
  . Стефани Борисова Левски Илиана е 34-та в многобоя
  - ОТБОРНО
  . Левски Илиана 20-то място

  възраст ЖЕНИ
  . Калина Пенева Левски Плюс е 9-та в многобоя, 7 на бухалки, 7 на лента
  . Христина Николова Левски Илиана е 9-та в многобоя, 6 на лента
  . Майя Вачева Левски Плюс е 15-та в многобоя
  . Камелия Угринова Левски Илиана е 18-та в многобоя, 7 на лента
  . Моника Александрова Левски Плюс е 21-ва в многобоя
  - ОТБОРНО
  . Левски Илиана 6-то място
  . Левски Плюс 7-мо място


 • Държавен първенство категория „А“ , София

  възраст ДМВ
  . Лора Петкова Левски Плюс е 3-та в многобоя, 6-та на без уред, 5-та на въже, 4-та на топка
  . Екатерина Лобачева Левски Илиана е 16-та в многобоя, 7-ма на топка
  . Камелия Стоилова Левски Илиана е 22-ра в многобоя
  . Мария Такова Левски Илиана е 25-та в многобоя
  . Йоанна Велинова Левски Плюс е 32-ра в многобоя
  - ОТБОРНО
  . Левски Плюс 5-то място
  . Левски Илиана 6-то място

  възраст ДСВ
  . Антонина Итова Левски Илиана е 5-та в многобоя, 7-ма на обръч, 4-та на бухалки, 3-та на лента
  . Ванина Стойчева Левски Плюс е 7-ма в многобоя, 6-та на топка, 7-ма на лента
  . Йоана Пенева Левски Илиана е 13-та в многобоя, 8-ма на обръч
  . Мария Тодорова Левски Плюс е 15-та в многобоя, 6-та на обръч
  . Кристи Попова Левски Илиана е 25-та в многобоя, 4-та на бухалки
  . Алекс Христова Левски Плюс е 45-та в многобоя, 4-та на бухалки
  - ОТБОРНО
  . Левски Илиана 2-ро място
  . Левски Плюс 4-то място

  възраст ЖЕНИ
  . Любомира Казанова Левски Илиана е 1-ва в многобоя, 1 на обръч, 3 на топка, 6 на бухалки, 2 на лента
  . Стела Георгиева Левски Плюс е 2-ра в многобоя, 5 на топка, 3 на бухалки, 1 на лента
  . Кристина Великова Левски Илиана е 5-та в многобоя, 2 на обръч, 1 на топка, 1 на бухалки
  . Александра Георгиева Левски Плюс е 14-та в многобоя
  . Кристалина Атанасова Левски Плюс е 14-та в многобоя
  . Мелани Коларова Левски Илиана е 16-та в многобоя
  - ОТБОРНО
  . Левски Илиана 1-во място
  . Левски Плюс 3-то място


 • Държавен турнир "Купа ЦСКА", София

  ДЕЦА до 8 г.
  . Дарина Митева Левски Илиана е 3-та

  възраст ДМВ
  . Катрин Кирова Левски Илиана е 2-ра в многобоя, 2-ра на въже
  . Лора Петкова Левски Илиана е 4-та в многобоя, 3-та на въже, 3 на топка

  възраст ДСВ
  . Стефани Борисова Левски Илиана е 12-та в многобоя, 12-та на обръч

  възраст ЖЕНИ
  . Стела Георгиева Левски Илиана е 5-та в многобоя, 3 на топка, 5 на бухалки


 • Силвия Митева: Това е най-успешното ми европейско

  Най-добрата българска гимнастичка Силвия Митева остана удовлетворена от представянето си на европейското първенство по художествена гимнастика във Виена, където спечели два бронзови медала от финалите на отделните уреди.
  Състезателката стана трета на топка и лента, като допълни доброто си представяне с четвърти места на обръч и бухалки.
  "Това е най-успешното европейско първенство за мен с два бронзови медала и две четвърти места. Самите медали не бих казала, че тежат, а по-скоро ме радват. За мен първите дни на отборното беше доста тежко състезание, но на финалите успях да се отпусна и минаха много добре", каза Митева след завръщането си в София.
  Тя е доволна от представянето си, без да търси вина за класирането на последното място на подиума в съдиите. "Можеше повече на отборното като класиране, но не смятам, че на финалите бих могла да постигна повече. От тук нататък резултатите не зависят от моята игра, а от тези които дават оценките. Не смятам, че винаги България е ощетена, но има такива моменти", каза грацията.
  "Проблемът на нашия спорт е, че всеки път се дава едно и също, без значение кой какво играе. Има моменти, които мисля, че заслужавам повече. За сега нищо не мога да кажа, защото не съм гледала цялото състезание. Само за себе си мога да говоря", допълни Митева.
  През следващата седмица гимнастичката ще се включи в състезание в Барселона, след което ще започне подготовката си за световното първенство. "На 10 юли заминавам за Казан на Универсиада, след което на 15 август пътувам за Санкт Петербург на Световна купа и веднага след нея е световното в Киев. Ще почивам само четири дни сега, следващата ми почивка ще е след световното", обясни българката.

 • Бронзови медали на топка и лента за Силвия Митева на ЕП във Виена, Австрия

  Страхотно представяне на най - добрата ни гимнастичка Силвия Митева във финалите на уредите на Европейското първенство във Виена . На финала на обръч нашето момиче игра с първи стартов номер и получи оценка 17.733 ,което я нареди на четвърто място. Първа на обръч се класира Дария Сватковская с оценка 18.600 ,среброто взе втората руска представителка -Маргарита Мамун с оценка 18 .566 , а трета Мелитина Станюта от Беларус ,която получи 18.250 за свояето изпълнение на обръч.
  На топка Силвия игра с последен стартов номер и непосредствено след рускинята Яна Кудрявцева ,която получи оценка 19 .000 за своята прекрасна топка ,но нашето момиче се събра ,изигра прекрасно своето съчетание и с оценка 18.150 завоюва бронзовият медал .Златото тук получи безапелационната Яна Кудрявцева от Русия с оценка 19.000 ,среброто отново без за Маргарита Мамун също от Русия с оценка 18.633.
  На бухалки Силвия Митева имаше отново последен стартов номер непосредствено след емоционалното сбогуване на домакините със своята звезда Каролина Вебер .игра без грешка и с 18.016 се класира 4-та.Първа тук отново стана рускинята Яна Кудрявцева с оценка 18.783 ,среброто за трети път остана за Маргарита Мамун от Русия с оценка 18.650 ,а бронзът остана за Мелитина Станюта от Беларус ,която получи 18.116 и изпревари със съвсем малко нашето момиче.
  Във финала на лента Силвия Митева игра по прекрасен начин , без грешка , с много настроение и получи 18.100 ,което й донесе и втори бронзов медал от Европейското първенство. Златото тук спечели Маргарита Мамун от Русия с оценка 18.800 ,среброто завоюва Ганна Ризатдинова от Украйна -18.183.
  Нашият национален отбор се прибира от Европейското първенство с три бронзови медала - в многобоя за ансамбъл девойки и на топка и лента във финалите на уредите за примата ни Силвия Митева.

 • Силвия Митева 4-та в многобоя, отбора на България 6-ти в отборната надпревара на ЕП във Виена, Австрия
  България се класира на 6 -то място в отборната надпревара на Европейското първенство , коетотази година се провежда във Виена . Българките в състав Силвия Митева ,Мария Матева и Невяна Владинова получиха сбор 136 . 398 и само за по - малко от две десети отстъпиха 5 -то място на , на което се движеха след първите да уреда вчера . Силвия Митева изигра пълна програма от четири уреда , Мария Матева игра на топка ,бухалки и лента , а Невяна Владинова - на обръч. Европейски шампионки - отборно е Русия със сбор -147.114 , сребърния медал спечели отборът на Украйна със 141 .573 т. , а бронзовият медал остана за Беалрус ,които събраха 138.115 т. Четвърти са представителките на Азербайджан ,които получиха 137.347 ,пети е отборът на Израел 136.531 ,а топ осем след българките се допълва от Австрия със 133.563 и Испания - 130.640.
  Най - добрата ни гимнастичка Силвия Митева се класира за финалите и на 4-те уреда утре с 4-та оценка на обръч ,5 -та на топка , 5-та оценка на лента и 6-та на бухалки . Втората наша представителка Мария Матева се класира в първата двайсетица и успя да завоюва втората квота за Европейското първенство догодина ,където отново ще имаме две гимнастички и на което ще има само индивидуален многобой.

 • Фотогалерия от честването на 20 години СК "Левски Илиана"

  Фотогалерия от честването на 20 години СК "Левски Илиана"


 • Класиране, протокол и снимки от МТ за деца "Дънди Бейби къп" - 25.05.2013 г

  Изтеглете Протокола от МТ за деца "Дънди Бейби къп"

  възраст 2006-2008 индивидуално
  . Йоанна Симеонова СК "Левски плюс" е 3-та в многобоя
  . Виктория Цветкова СК "Левски Илиана" е 17-та в многобоя
  възраст 2005 индивидуално
  . Магдалена Горничова СК "Левски Илиана" е 2-ра в многобоя
  . Дарина Митрева СК "Левски плюс" е 12-та в многобоя
  възраст 2003-2004 Б категория индивидуално
  . Никол Атанасова СК "Левски Илиана" е 3-та в многобоя, 2-ра на въже
  . Антоанета Караджилова СК "Левски Илиана" е 5-та на без уред
  възраст 2003-2004 А категория индивидуално
  . Натали Гигова СК "Левски Илиана" е 3-та в многобоя, 3-та на без уред, 2-ра на въже
  . Кристен Стоилова СК "Левски плюс" е 5-та в многобоя, 5-та на без уред, 9-та на въже
  възраст 2006 ансамбли
  . СК "Левски Илиана" е 1-ви
  . СК "Левски плюс" е 2-ри
  . СК "Левски плюс" 2ри отбор е 6-ти
  възраст 2005 ансамбли
  . СК "Левски Илиана" е 1-ви
  . СК "Левски Илиана" 2ри отбор е 3-ти
  . СК "Левски плюс" е 8-ми
  . СК "Левски плюс" 2ри отбор е 11-ти
  възраст 2003-2004 Б категория ансамбли
  . СК "Левски Илиана" е 1-ви
  възраст 2003-2004 А категория ансамбли
  . СК "Левски плюс" е 1-ви
  . СК "Левски Илиана" е 2-ри


 • Първи МТ за деца "Дънди Бейби къп" - 25.05.2013 г

  СК "Левски Илиана"организира Първи международен турнир за деца "Дънди бейби Къп",който ще се проведе на 25.05 .2013 г. в Зимния дворец на спорта в Студентски град,София от 9.00 часа

  ПРОГРАМА

  24 МАЙ-ПЕТЪК
  13:30 Тренировки по график
  17:00 Техническа конференция
  20:00 Тържествен коктеил по случай 20г.СК “Левски Илиана”

  25 МАЙ-СЪБОТА
  09:00-09:30 Съдийска конференция
  10:00-10:50 Индивидуално без уред 2006г.2007г.и по малки-№ 1 до № 24
  10:50-11:00 Почивка загряватне
  11:00-12:00 Индивидуално без уред 2005г. от-№ 1 до № 25
  Б- Категория 2003г.2004г.
  12:00-12:10 Загряване
  12:10-12:40 Индивидуално без уред и въже
  12:40-13:10 Почивка
  А- Категория 2003г.2004г.
  13:10-14:10 Без уред и въже от-№ 1 до № 13
  14:10-14:20 Почивка загряване
  14:20-15:20 Без уред и въже от-№ 14 до № 26
  15:30-15:40 ОТКРИВАНЕ НА ТУРНИРА
  АНСАМБЛИ
  15:40-16:00 Без уред 2006г.и по малки от-№ 1 до № 10
  16:00-16:10 Почивка
  16:10-16:40 Без уред 2005г.от-№ 1 до № 12
  16:40-16:50 Почивка
  АНСАМБЛИ 2003г.2004г.Б категория
  16:50-17:00 Топки I во изиграване от-№ 1 до № 4
  17:05-17:15 Топки II ро изиграване от-№ 1 до № 4
  17:15-17:30 Почивка загряване
  АНСАМБЛИ А КАТЕГОРИЯ
  17:30-17:40 Топки I во изиграване от-№ 1 до № 5
  17:45-17:55 Топки II-Ро изиграване от-№ 1 до № 5
  18:00-18:30 ГАЛА
  18:30 НАГРАЖДАВАНЕ ЗАКРИВАНЕ НА ТУРНИРА


 • Държавен първенство категория „ЕЛИТ“ във Велико Търново

  възраст ДМВ
  . Вивиан Черноокова Левски Илиана е 20-та в многобоя
  . Калия Богданова Левски Илиана е 23-та в многобоя
  . Елизабет Иванова Левски Илиана е 27-ма в многобоя

  възраст ДСВ
  . Аделина Петкова Левски Илиана е 6-та в многобоя, 8-ма на обръч, 2-ра на лента
  . Алена Лобачева Левски Илиана е 8-ма в многобоя, 4-та на бухалки
  . Цветелина Арсенова Левски Илиана е 9-та в многобоя, 8-ма на топка, 8-ма на лента

  възраст ЖЕНИ
  . Анастасия Киссе Левски Илиана е 4-та в многобоя, 2 на обръч, 4 на топка, 3 на бухалки, 7 на лента
  . Стелияна Янкова Левски Плюс е 16-та в многобоя
  . Александра Нушева Левски Илиана е 17-та в многобоя


 • Държавен турнир „Златен обръч“ във Варна
  . Вивиан Черноокова Левски Илиана е 35-та в многобоя
  . Елизабет Иванова Левски Илиана е 38-та в многобоя
  . Калия Богданова Левски Илиана е 42-ра в многобоя
  . Камелия Стоилова Левски Илиана е 46-та в многобоя
  . Лора Петкова Левски Плюс е 47-ма в многобоя
  . Михаела Лилкина Левски Плюс е 52-ра в многобоя

 • Силвия Митева с бронзов медал на финала на топка на СК в Минск
  Силвия Митева спечели бронзов медал на финала на топка в състезанието за Световната купа , което се провежда в столицата на Беларус -Минск. За своето прекрасно изпълнение нашето момиче получи оценка 17.767 и грабна бронза. Златният медал завоюва представителката на Русия Яна Кудрявцева ,която получи оценка 18.100 за своята брилятна топка през този сезон.Сребърният медал спечели втората представителка на Русия Дария Сватковская с оценка 17.867. След Силвия Митева на топка се наредиха -4-та Сон от Корея с оценка 17.650 , 5-та Катарина Халкина от Беларус с оценка 17.500.6-та Мелитина Станюта също от Беларус ,която получи 17.267 ,7-ма е представителката на Азербайджан с оценка 17.067 и 8-ма е втората състезателка на Азербайджан Лала Юсифова ,която получи 14.233.
  На финала на обръч нашето момиче завърши с 5-ти резултат и оценка 17.400. Тук златният медал спечели Дария Сватковская от Русия с оценка 18.000 ,среброто -корейката Сон с оценка 17.717 ,а бронзът -Нета Ривкин от Израел ,която получи 17.583. Пред Силвия Митева на финала на обръч се нареди с 4-та оценка -17.467 и Марина Дурунда от Азербайджан. Тук След Силвия на 6-то място остана Виктория Филановски от Израел със 17.233 т.,7-ма Ксения Мустафеева от Франция с оценка 17.217 и 8-ма -Джамила Рахматова от Туркменистан ,която получи 17.033.
  На бухалки Митева зае 7-мо място с оценка 17.067.Тук златото беше за представителката на домакините от Беларус Мелитина Станюта,която получи 18.133,среброто спечели Яна Кудрявцеваот Русия с оценка 17.933,а бронзът - коейката Сон ,също със 17.933. Четвърта остана Дария Сватковская от Русия със 17.750 , пета -Катарина Халкина от Беларус със 17.533,шеста Марина Дурунда от Азербайджан ,която получи 17.333,а осма след Силвия -Нета Ривкин от Израел с 16.700.
  На финала на лента след едно прекрасно изпълнение на коронният уред на нашето момиче, съдиите и дадоха 17.067 и една странна оценка за трудност-8.100 и тази оценка я остави на 7-мо място в крайното класиране на лента . Златото тук отново отиде при домакините от Беларус в лицето на Мелитина Станюта,която получи оценка 18.167 ,втора се класира Яна Кудрявцева от Русия ,която получи 18.150, а трета се класира втората рускиня Дария Сватковская със 17.767.Четвъртото място на лента завоюва корейката Сон с оценка 17.367 ,пета се класира марина Дурунда от Азербайджан със 17.250,шеста Ксения Мустафеева от Франция със 17.133 , а осма след Силвия Митева остана испанката Каролина Родригес с оценка 16.700.

 • Силвия Митева пета в многобоя на СК в Минск
  Най-добрата българска българска гимнастичка Силвия Митева завърши пета в многобоя на турнира от Световната купа по художествена гимнастика, категория Б в Минск (Беларус). Митева завърши със сбор от 70.500 точки, след като получи оценки 17.433 точки на обръч, 17.700 на топка, 17.600 на бухалки и 17.767 точки на лента. Тя се класира за финалите на всичките четири уреда.
  Другата българска гимнастичка Кристина Ташева се контузи. Тя игра само на един уред, като получи оценка от 14.750 точки, след като топката й се спука. Титлата в многобоя спечели рускинята Яна Кудрявцева със 71.550 точки.
  Втора е Дария Сватковская (Русия) със 71.333 точки, а трета - Мелитина Станюта (Беларус) със 71.300 точки. Пред Митева е още корейката Дже Йон Сон със 70.533 точки, а след българката е Марина Дурунда (Азербайджан) с 68.900 точки. Финалите на отделните уреди са в неделя.

 • Ансамбъла със злато на бухалки и сребро на топки/обръчи на СК в София
  Националният ансамбъл на България за жени спечели златния медал в съчетанието с пет чифта бухалки на финала на турнира по художествена гимнастика от Световната купа, категория А в "Арена Армеец" в София. Възпитаничките на Ина Ананиева получиха оценки от 17.700 точки и взеха второ злато след това в многобоя вчера. Те изпълниха страхотно и без грешки своята композиция.
  Българките са в състав Михаела Маевска, Християна Тодорова, Цветелина Стоянова, Ренета Камберова и Цветелина Найденова. Сред зрителите в залата бе и министърът на спорта Петър Стойчев, който на крака аплодираше българските гимнастички. На второ място остана е Испания със 17.300 точки, а на трето - Беларус с 16.700 точки.

 • Злато на лента за Силвия Митева, сребро за обръча и топката и бронз за бухалките на СК в София
  Най-добрата българска гимнастичка Силвия Митева спечели титлата във финала на лента и завършва с общо четири отличия от финалите на отделните уреди на турнира от Световната купа по художествена гимнастика, категория А, който се провежда в "Арена Армеец" в София.
  Митева, която вчера стана втора в многобоя, днес получи оценки от 17.950 точки на обръч, 18.100 точки на топка, 18.000 точки на бухалки и 18.350 точки на лента.
  Силвия Митева спечели сребърни медали във финалите на обръч и на топка на турнира от Световната купа по художествена гимнастика, категория А, който се провежда в "Арена Армеец" в София. Митева получи оценка от 17.950 точки на обръч и 18.100 точки на топка.
  На обръч златото завоюва рускинята Яна Кудрявцева с 18.250 точки, въпреки че направи грешка. Две гимнастички получиха бронзови медали - Йон Дже Сон (Република Корея) и Анна Ризатдинова (Украйна). Те получиха еднакви оценки - 17.800 точки. На топка първа е Маргарита Мамун (Русия) с 18.150 точки. Със сребро на този уред освен Силвия Митева е и Нета Ривкин (Израел), която също получи 18.100 точки.

 • Ансамбълът ни със злато в многобоя в София
  Националният ансамбъл на България за жени спечели златния медал в многобоя на турнира по художествена гимнастика от Световната купа, категория А в "Арена Армеец" в София. Възпитаничките на Ина Ананиева получиха оценки от 17.550 точки за изпълнението си с пет чифта бухалки, 17.350 точки за композицията с три топки и две ленти и събраха сбор от 34.900 точки. Националките изиграха без груби грешка и двете си съчетания.
  Българките, който са в състав Михаела Маевска, Християна Тодорова, Цветелина Стоянова, Ренета Камберова и Цветелина Найденова, печелят за трета поредна година титлата в многобоя. Те бяха бурно аплодирани от зрителите в залата. На второ място остана Русия с 34.000 точки, а на трето - Беларус с 33.900 точки.
  Състезателките на олимпийския шампион Русия направиха грешки и в двете си изигравания. Тя получиха оценки 17.950 точки на бухалки и 16.050 точки на топки и ленти. В топ 6 са Украйна, Швейцария и Азербайджан. Седми се класира Испания, а на последното осмо място е Франция, воден от българката Адриана Дунавска.
  Старши треньорът на Украйна Ирина Дерюгина подаде контестация заради ниската оценка на съчетанието с 3 топки и 2 ленти, но тя не беше уважена. В надпреварата участваха 8 ансамбъла, като от най-силните отбори отсъстваше само Италия. Световната купа завършва утре с финалите на отделните уреди за жени и ансамбли от 15.00 до 19.00 часа.
  Старши треньорът на националния ансамбъл Ина Ананиева заяви, че е изключително щастлива от спечелената титла в многобоя на турнира от Световната купа по художествена гимнастика в София. Българките за трета поредна година печелят златните медали. "Сега съм на върха на щастието, но да ме бяхте видяли снощи - бях супер притеснена. Знаете две години тук печелим Световната купа, а и ми беше доста трудно след Илиана Раева. Много съм щастлива от факта, че момичетата се справиха перфектно на четвърто поредно състезание. Имаше една дребна грешка, но и двете съчетания ги изиграха много добре и съм много щастлива за този многобой", коментира Ананиева.
  Тя заяви, че конкуренцията е изключително оспорвана. "Другите отбори ги наблюдавам от началото на сезона. Прави ми впечатление, че конкуренцията е много сериозна. Съжалявам, че не успяхме да видим Италия и Китай, които ги нямаше последните четири години, а сега изкараха един страхотен отбор. Съжалявам, че и другите отбори не успяха да си изиграят съчетанията без грешка", каза още Ананиева.
  Треньорката на ансамбъла очаква утре момичетата да играят също без никакви грешки. "Очаквам утре да си изиграят съчетанията напълно без грешка. Ще гледам записите на спокойствие, защото когато съм под напрежение не успявам да видя всички грешки и ще им дам други съвети, какво още трябва да се изчисти, за да бъдат още по-блестящи", завърши Ананиева.

 • Силвия Митева спечели сребро в многобоя на СК в София
  Най-добрата българска гимнастичка Силвия Митева спечели сребърен медал в многобоя на турнира от Световната купа по художествена гимнастика, категория А, който се провежда в "Арена Армеец" в София. Митева събра сбор от 71.550 точки. Тя получи оценки 17.650 точки за изпълнението си на обръч, 18.150 точки за топка, 17.900 точки на бухалки и 17.850 на лента. Така българката се класира за всички финали на отделните уреди утре.След награждаването тя не успя да сдържи емоциите си и се разплака.
  "Просто не знам, понякога човек има нужда да поплаче, било то от радост, от благодарност и така нататък. Щастлива съм и най-вече съм благодарна на майка ми, защото винаги е до мен - в най-тежките моменти. И й благодаря ужасно много. Тя си знае, че я обичам безкрайно много и й благодаря за всичко. Надявам се да съм го показала", заяви Силвия Митева, след като прегърна майка си, която е и нейн треньор.
  Българската грация ще стартира утре във финалите на отделните уреди с амбицията за още медали. "В утрешния ден ще се постарая да играя добре, да зарадвам публиката, която ще дойде точно на Великден. Пък оттам нататък знаете, че не зависи от мен. Ще се постарая да дам наистина най-доброто", добави Митева.
  "Никога не мисля за медали и класиране. Важното беше да си изиграя съчетанията, а и майка ми е доволна. Пред родна публика винаги е по-отговорно, но се справих добре", каза Митева, която през миналата година завърши трета в многобоя на същия турнир.
  Титлата спечели Яна Кудрявцева от Русия със 72.150 точки, а бронза заслужи втората рускиня Маргарита Мамун със 71.400 точки. Мамун водеше след първите два уреда, но на бухалки и лента направи грешки. Втората българка Мария Матева е 13-та със сбор от 64.300 точки. На обръч тя получи 15.400 точки, на топка 15.800 точки, на бухалки 16.300 точки и на лента 16.800 точки. Mатева няма да участва във финалите утре.
  Четири представителки на домакините участват извън класирането. Анастасия Киссе има сбор от 64.250 точки, Сара Стайкова с 62.350 точки, Невяна Владинова с 62.150 точки и Кристина Ташева е с 61.350 точки. Сред първите шест са още Йеон Сон (Република Корея), Яна Ризатдинова (Украйна) и Марина Дурунда (Азребайджан). В надпреварата участваха 25 гимнастички. От 15.30 часа до 17.00 часа предстои многобоя при ансамблите жени с участието на България.

 • Силвия Митева спечели многобоя на Международния турнир МТМ в столицата на Словения - гр. Любляна
  Най-добрата българска гимнастичка Силвия Митева спечели многобоя на Международния турнир МТМ, който се проведе на 20.04.2013 г. в столицата на Словения-гр. Любляна. На практика Силвия Митева нямаше конкуренция и спечели безапелационно многобоя с общ сбор - 70.700 с оценки по уреди: - обръч 17.900, топка 18.400, бухалки 16.800 и лента 17.600. Силвия остави далеч след себе си представителки на домакините от Словения,Сърбия,Русия,Австрия,Италия.

 • Анастасия Киссе е 11-та в многобоя на Световната купа в Букурещ, Румъния
  Анастасия завърши на 11-то място с оценки: обръч-15.817,топка-16.267, бухалки -15.900 и лента-16.267 и сбор за многобоя 64.251 На топка и лента. Многобоят в Букурещ беше спечелен от Мелитина Станюта от Беларус ,след като и двете представителки на Русия допуснаха грешки на бухалки и лента. Сребърният завоюва от Алина Максимено-Украйна ,а бронзът остана за едната от двете рускини - Дария Сватковская. Четвърта остана втората рускиня-Мария Титова, а топ осем допълват още представителката на домакините от Румъния - Александра Пискупеску, Марина Дурунда от Азербайджан, Нета Ривкин-Израел и Лала Юсифова от Азербайджан.

 • Анастасия Киссе е 4-та в многобоя на МТ "Каламата къп", Гърция
  Анастасия Киссе е 4-та в многобоя на МТ "Каламата къп", Гърция /обръч 16.000, топка 15.367, бухалки 15.000, лента 16.533/. Победителка в многобоя на турнира е Яна Кудрявцева - Русия, втора е Анна Трубникова също от Русия, а бронзовият медал спечели представителката на домакините от Гърция - Варвара Филиу.
  Във финала на обръч Анастасия Киссе се класира на 6-то място с оценка 14.617,първите две места заеха рускините -злато за Анна Трубникова,сребро за Яна Кудрявцева,а бронзът спечели Карина Жордина от Естония. В шампионата на топка нашето момиче зае 4-тото място с оценка 16.633,тук злато взе рускинята Яна Кудрявцева,сребро представителката на домакините Варвара Филиу,а бронз спечели другара рускиня- Анна Трубникова. Във финала на бухалки Анастасия Киссе завърши 6-та с оценка -16.233. Златния медал на бухалки спечели Яна Кудрявцева от Русия, среброто -Анна Трубникова,а бронзът отново отиде в гъркинята Варвара Филиу. Във финала на лента Анастасия Киссе зае 5-то място,като тук златото бе за представителката на домакините Варвара Филиу,среброто за Яна Кудрявцева ,а бронзът-Анна Трубникова.

 • Ансамбъл-жени със сребро в многобоя на Световната купа в Лисабон

  Българският ансамбъл – жени спечели сребърният медал в многобоя на Световната купа в Лисабон. Нашите момичета изиграха без грешка съчетанието си с три топки и две ленти и получиха оценка 16.900 . Първи се класираха испанките след оценка 17.300 на топки и ленти, макар че допуснаха грешки и с общ сбор от 33.350 изпревариха с 50 стотни нашите момичета. Трети остана ансамбълът на Русия.
  Националният ансамбъл на България зае четвърто място в съчетанието с 3 топки и 2 ленти и шесто място на това с 5 чифта бухалки на финалите на отделните уреди на турнира от Световната купа в Лисабон. Българките в състав Михаела Маевска, Християна Тодорова, Цветелина Стоянова, Ренета Камберова и Цветелина Найденова допуснаха няколко грешки в изпълнението си с бухалки. Възпитаничките на Ина Ананиева, които станаха втори в многобоя, получиха оценка от 16.000 точки. На 3 топки и 2 ленти българките бяха оценени с 16.350 точки. .

 • Силвия Митева с два сребърни медала на Гран при в Тие, Франция

  Продължава успешната серия на най-добрата българска гимнастичка Силвия Митева в сериите от веригата Гран при. Тя спечели сребърен медал в многобоя в третото състезание за сезона от сериите във френския град Тие. Митева игра силно и се класира за финалите на три уреда - обръч, топка и лента. Рускинята Маргарита Мамун стана победителка в многобоя на турнира във Франция.
  Във финалите Силвия Митева добави още един сребърен медал на лента. Във финала на обръч Митева е четвърта, а на топка е пета.

 • Държавен турнир „Жулиета Шишманова“ в Бургас

  възраст ДСВ
  . Аделина Петкова СК "Левски Илиана" е 11-та в многобоя, 7-ма на обръч, 7-ма на топка
  . Алена Лобачева СК "Левски Илиана" е 12-та в многобоя, 6-та на бухалки
  . Йоана Пенева СК "Левски Илиана" е 18-та в многобоя
  . Ванина Стойчева СК "Левски Плюс" е 20-та в многобоя, 8-ма на бухалки
  . Цветелина Арсенова СК "Левски Илиана" е 23-та в многобоя
  . Мария Тодорова СК "Левски Плюс" е 42-ра в квалификациите

  възраст ЖЕНИ
  . Анастасия Киссе СК "Левски Илиана" е 5-та в многобоя, 8-ма на обръч, 7-ма на топка, 2-ра на лента
  . Стела Георгиева СК "Левски Плюс" е 9-та в многобоя, 8-ма на бухалки, 8-ма на лента
  . Любомира Казанова СК "Левски Илиана" е 13-та в многобоя
  . Стелиана Янкова СК "Левски Плюс" е 17-та в многобоя
  . Александра Нушева СК "Левски Илиана" е 18-та в многобоя
  . Кристина Великова СК "Левски Илиана" е 20-та в многобоя
  . Кристалина Атанасова СК "Левски Плюс" е 22-ра в многобоя
  . Моника Симеонова СК "Левски Плюс" е 31-ва в квалификациите


 • Държавен турнир „Руми и Албена“ във Варна
  - възраст ДМВ - Вивиан Черноокова СК „Левски Илиана“ е 8-ма в многобоя, 8-ма на обръч, 6-та на уред по избор
  - възраст ДСВ - Йоана Пенева СК "Левски Илиана" е 3-та в многобоя, 3-та на обръч, 3-та на топка, 5-та на уред по избор
  - възраст ЖЕНИ
  . Любомира Казанова СК "Левски Илиана" е 4-та в многобоя, 6-та на бухалки, 5-та на лента, 4-та на уред по избор
  . Стелиана Янкова СК "Лс Плюс" е 5-та в многобоя, 5-та на бухалки1 7-ма на лента, 5-та на уред по избор

 • Гимнастичките от клубове "Левски Илиана " и "Левски плюс" с 15 медала от международния турнир " Олимпик къп-2013" в гр.Сараево(Босна и Херцеговина).
  Състезателките бяха разделени в групи по годините на раждане ,а в турнира взеха участие освен нашите гимнастички и състезателки на домакините от Босна и Херцеговина,Хърватска и Сърбия.
  Ето класирането на гимнастичките по отбори:

  "Левски -Илиана"
  Категория А
  родени 2004 г.- Моника Заркова - сребърен медал
  родени 2002 г. - Елизабет Иванова -бронзов медал , Екатерина Лобачева - 6-та
  родени 2000 г .- Алена Лобачева - златен медал
  родени 1998 г. - Аделина Петкова - сребърен медал
  родени 1997 г.- Вероника Йорданова - златен медал
  родени 1995 г.- Стела Георгиева -златен медал
  родени 1994 г. Мелани Коларова -златен медал
  Категория Б
  родени 2005 г. - София Иванова - златен медал
  родени 2004 г. Елица Йорданова -сребърен медал
  родени 2000 г. - Ева Стаматова - златен медал
  родени 1998 г. Алекс Х ристова -сребърен медал
  родени 1996 г. Калина Кукова -златен медал

  "Левски плюс"
  Категория А
  родени 2004 -Теди Джоржина -златен медал
  родени 1995 г. Александра Георгиева -сребърен медал
  Категория Б
  родени 2005 г. -Йоана Караджилова - сребърен медал
  родени 2004 г. Даниела Хаджийска -8-ма


 • Силвия Митева с участие на демонстрационен турнир в Испания
  Най-добрата българска гимнастичка Силвия Митева представя страната ни на демонстрационен турнир в гр. Ла Фигуера (Испания) по покана на кмета на града.
  Представителката на клуб Левски – Илиана и румънската гимнастичка Александра Пископеску са поканени да покажат новите си съчетания и да зарадват местните фенове по време на турнира.
  Силвия Митева прие с радост официалната покана и заяви пред страницата на БФ по художествена гимнастика, че е щастлива, че ще може да покаже програмата си пред публика, която е известна с любовта си към този спорт.

 • Силвия Митева отново със сребро на Гран при в Израел

  Продължава успешната серия на най-добрата българска гимнастичка Силвия Митева в сериите от веригата Гран при. Тя спечели сребърен медал в многобоя във второто състезание за сезона от сериите в израелския град Холон. Митева игра силно и се класира за финалите на четирите уреда. Рускинята Маргарита Мамун стана победителка в многобоя на турнира в Израел.
  Във финалите Силвия Митева добави още две сребърни отличия - на обръч и топка.
  Варненката от клуб „Чар ДКС“ Варна, Симона Дянкова, участва в съпътстващия турнир в Израел. Тя се представи много добре и е пета в многобоя, като пред нея се класираха състезателките на Русия, Беларус, Украйна и Азърбайджан.

 • Нови шест медала за България на Гран при в Москва

  Нови шест медала за българската художествена гимнастика от турнира Grand Prix Москва! Два сребърни (на бухалки и лента) и два бронзови (на обръч и топка) за Силвия Митева и два бронзови медала за ансамбъла! Четвърто място за ансамбъл девойки!

 • Ансамбъла стартира отлично новия сезон на Гран при в Москва

  Националният ансамбъл на България стартира силно новия сезон. Гимнастичките спечелиха сребърните медали в многобоя на международния турнир по художествена гимнастика в руската столица Москва.
  Ренета Камберова, Християна Тодорова, Елена Тодорова, Цветелина Найденова, Михаела Маевска и Цветелина Стоянова, водени от старши треньора Ина Ананиева, получиха оценка от 15.600 точки за съчетанието си с две ленти и три топки и с общ сбор от 31.350 точки заеха второ място в многобоя.
  Вчера българките получиха 15.750 точки за изпълнението си с пет чифта бухалки, където допуснаха една грешка. Цветелина Найденова и Християна Тодорова участват в турнира, въпреки че са с висока температура. Това е първи турнир за Ина Ананиева като старши треньор на ансамбъла.
  Днес българските гимнастички трябваше да изиграят два пъти своето съчетание, тъй като първия път имаше проблем с музиката. Грациите изпълниха без грешка композицията си и се наредиха втори. На първо място е Русия с 32.600 точки, а на трето - Украйна с 30.550 точки. След първото съчетание рускините бяха трети, но днес получиха оценка от 16.900 точки. Тази година пък световното първенство по художествена гимнастика ще се проведе в Украйна.

 • Силвия Митева стартира отлично новия сезон на Гран при в Москва

  Най-добрата българска гимнастичка Силвия Митева стартира отлично новия сезон. На турнира Гран При в руската столица Москва българката завърши втора в многобоя при първото си състезание за 2013-та година като пред нея се класираха само Маргарита Мамун от Русия. Силвия Митева игра много силно, а новите й съчетания се харесаха на публиката и на съдиите. Българката събра сбор от 68,200 точки - 16,650 точки на обръч, 17,550 точки на топка, 16,700 точки на бухалки и 17,300 точки на лента.

 • Международeн турнир, съпътстващ Гран При Москва
  На Международния турнир, съпътстващ Гран При Москва, България беше представена от две гимнастички при жените –Кристина Ташева класирала се трета в многобоя и Анастасия Киссе, която игра извън класирането и получи втори резултат в многобоя след едно много добро представяне.
  При девойките старша възраст дебютантката за българският отбор Катерина Маринова се класира на седмо място в многобоя.

 • Въпреки здравословните проблеми, ансамбълът ще пътува за Москва
  Националният ансамбъл по художествена гимнастика пропусна днешното контролно състезание в зала „Раковски”. Причината е, че две от основните състезателки на Ина Ананиева - Цветелина Найденова и Християна Тодорова, са с висока температура.
  Въпреки здравословния проблем, двете ще пътуват утре, 27 февруари, с националния тим за Русия, за първия старт от сезона. Гран при на Москва ще се проведе от 1 до 3 март. Ансамбълът ни получи специална покана от Ирина Винер за участие в тази надпревара.
  Освен ансабъла при жените, за първото състезание за годината ще замине и ансамбълът при девойките. Момичетата се представиха на ниво на колтролното, като специалистите предвиждат голямо бъдеще за младите грации.
  За Москва утре ще отпътуват още Силвия Митева и Кристина Ташева.
  Най-добрата ни състезателка в този спорт към момента Силвия Митева спечели днешното контролно състезание, което се проведе в зала „Раковски”.

 • Ансамбълът заминава на турнир в Русия
  Ансамбълът по художествена гимнастика ще участва на силен турнир в Русия. Грациите ни са получили покана лично от шефката на руската федерация Ирина Винер.
  - Първото състезание е в края на февруари. Радвам се, че Винер ни покани. Ще е добре за нас. Малко е рано, защото първата Световна купа е в началото на април - заяви пред TV 7 новата треньорка на ансамбъла Ина Ананиева.
  Гимнастичките вече тренират новите съчетания - с бухалки и с топки и ленти.
  - Едното съчетание е на месец, а бухалките вече са на два месеца. Вкарали сме още по-рискови елементи, дано бъдат оценени - допълни Ананиева.
  Най-важното състезание за ансамбъла тази година е световното първенство в Киев (Укр) в края на август.
  - Мотивирани сме, искаме да поправим грешката, която допуснахме на олимпиадата в Лондон. Искам да стигнем до игрите в Рио де Жанейро и да вземем медал. Дано тези композиции се харесат - заяви капитанката Михаела Маевска.

 • Силвия Митева е сред най-успелите жени в България

  За втора поредна година в София се раздадоха женските награди "Ladies Awards - Beauty and Success".
  На церемонията бяха отличени най-успешните жени в различни сфери. След журналистическо гласуване на 50 медии, с 46 гласа Йорданка Фандъкова бе избрана за политик на годината. Бяха раздадени и награди в сферата на музика, кино, здравеопазване, литература, бизнес, спорт и журналистика.
  Най-добрата българска гимнастичка Силвия Митева, получи награда за спортист на година лично от легендата на българската гимнастика Йордан Йовчев

 • Ансамбълът ни ще участва на 3 Световни купи тази година
  Старши треньорът на националния ансамбъл на България по художествена гимнастика – Ина Ананиева – обяви, че грациите ни ще участват на три състезания от програмата на Световната купа.
  Първото от тях ще се проведе в Лисабон, след това в Песаро и накрая ще домакинстваме отново в София.
  Миналият уикенд турнирът за Световната купа в руската столица Москва се оказа изключително успешен за родния ансамбъл и той спечели сребро в многобоя, както и два бронзови медала на финалите на отделните уреди.
  Това беше първият турнир за нашите момичета през новия сезон в художествената гимнастика.
  Ананиева разкри, че на отбора сега предстои лагер във Варна, като на 10-ти март е потеглянето.
  Там тимът ще остане 20 дни и след това заминава за Лисабон, където конкуренцията ще бъде по-голяма, защото ще участват отборите на Беларус и Италия.
  Нормалната подготовка на ансамбъла ни започва от днес, посочи също така Ананиева и увери, че Катрин Велкова се чувства добре и ще участва в Световната купа в португалската столица.
  Ананиева се надява, че за Световната купа в София момичетата ще бъдат в най-добра форма, за да се представят достойно.
  "Напрежението е едно и също дали си помощник или старши треньор.
  Отговорността като старши треньор е много по-голяма, но напрежението е едно и също", каза Ина Ананиева, която беше помощник на Илиана Раева през последните години.

 • Силвия Митева с нетърпение очаква новия сезон, подготвя и сватба
  Най-добрата българска гимнастичка Силвия Митева пътува утре за руската столица Москва, където ще участва в първото си състезание за новия сезон през уикенда. След Москва Митева ще стартира в Гран При на Холон (Израел), а след това й предстои демонстрация в Испания. Българската грация ще играе и на Световната купа в София, която ще се проведе в началото на май.
  "Това ми е едно от любимите състезания. Обичам да играя в "Арена Армеец", както и сега на бенефиса на Йордан Йовчев. Беше просто уникално", заяви Митева по време на днешното контролно състезание на националния отбор. Грацията разкри, че подготвя сватба през лятото и дори вече е готова роклята. Приятел на Митева е Илия Янев, треньор по спортна гимнастика. Тази година европейското първенство по художествена гимнастика ще бъде в края на месец май и началото на юни във Виена (Австрия), а световното първенство е края на август в Киев (Украйна). Митева заяви, че с нетърпение очаква началото на сезона и е много доволна от новия правилник, който позволява съчетанията да са по танцувални.
  "Чувствам се наистина много добре. Тъй като от началото на декември досега не съм имала състезания, вече имам желание да усетя адреналина и с нетърпение чакам да замина за Москва. След олимпиадата отпадна голямо напрежение. Новият правилник на мен лично ми допада много и затова с голямо удоволствие тренирам новите съчетания. Получава се значително по-леко от преди. За мен този правилник е по-лесен, има възможност за повече хореография, повече танц. Много отдавна исках да мога да играя на музика с тест, на мен ми харесва", добави Митева, чийто треньор е нейната майка Силвия Митева.
  Тя със сигурност ще стане треньор след края на кариерата си. "По принцип, когато имам възможност помагам на майка ми за другите деца, които тренират при нея. Тъй като вчера имаше тест за национален отбор девойки, едно от момичетата участва и май се оказа, че аз съм по-спокойна и затова мама ме остави аз да я извеждам на килима. Още от много малка, когато започнах да тренирам, за мен беше ясно, че ще продължа с гимнастиката, защото това е моят живот и това ми харесва. Така, че никога не е стоял въпрос дали ще бъда треньор или не", коментира гимнастичката.

 • 14 в разширения състав на националния отбор по художествена гимнастика
  14 гимнастички попаднаха в разширения състав на националния отбор на България по художествена гимнастика индивидуално. Това стана ясно след проведената днес в зала "Раковски" селекция, която продължи близо седем часа. 36 гимнастички бяха заявени в първия етап, но само 30 се явиха пред съдиите. Разширеният състав на националният отбор е:
  Силвия Митева (Левски-Илиана)
  Мария Матева (Олимпия 74, Бургас)
  Кристина Ташева (Академик София)
  Симона Дянкова (ЧАР-ДКС Варна)
  Невяна Владинова (Левски)
  Анастасия Киссе (Левски-Илиана)
  Сара Стайкова (Левски-Триадица)
  Биляна Проданова (ЦСКА)
  Радина Филипова (ЧАР-ДКС Варна)
  Румяна Георгиева (Левски)
  Катрин Тасева (Левски)
  Симона Недялкова (Левски-Илиана)
  Симона Иванова (Грация, Варна)
  Женина Трашлиева (Черноморец Бургас)

 • Нови 5 влязоха в ансамбъла
  Нови пет състезателки влязоха в разширения състав на ансамбъла по художествена гимнастика след направените тестове.
  На пресявките в зала "Раковски" се явиха 31 грации, но само Цветелина Стоянова, Данина Тодорова, Румяна Георгиева, Снежана Дечева и Мирела Георгиева издържаха на конкуренцията. Петте срещнаха и одобрението на новия старши треньор Ина Ананиева, като предстои предложението да бъде разгледано и от управителния съвет на федерацията на 19 декември.
  Титулярният състав на ансамбъла от олимпийските игри в Лондон 2012, с капитан Михаела Маевска, обаче запазва състава си. Още като прие поста, треньорката обяви, че е амбицирана да направи и втори състав, който да е конкурентен на първия.


 • Pixelhead Всички права запазени — Pixelhead