НАЧАЛО/ СПОНСОР/ НОВИНИ/ ИСТОРИЯ/ ЗВЕЗДИ/ ФОТОГАЛЕРИИ/ ПРЕСА/ МУЛТИМЕДИЯ/ ФОРУМ /   КОНТАКТ 

НОВИНИ

2014                      2013    2012    2011    2010    2009    2008    2007    2006    2005    2004       

 

 • Треньор №1 за 2014 година е Ина Ананиева

  Старши треньорът на „златните момичета“ - ансамбъла по художествена гимнастика Ина Ананиева бе избрана за Треньор №1 за 2014 година в церемонията за Спортист на годината.
  Ръководени от Ананиева, българските момичета станаха световни шампионки в многобоя, а това постижение и многото други техни медали през 2014-а, заслужено доведе до отличието за Ананиева.
  „За мен е изключителна чест, не можете да си представите какво изпитвам. Искам да благодаря на моя екип, искам да благодаря на БФ художествена гимнастика в лицето на Илиана Раева, тя е моят първи треньор и сигурно се гордее с мен, искам да благодаря на момичетата, на моето семейство. Догодина ни очаква една много тежка година, предолимпийска“, сподели развълнуваната Ананиева по време на церемонията.


 • Златните момичета са Отбор на годината

  Националният ансамбъл по художествена гимнастика съвсем очаквано бе избран за Отбор на годината. Златните български момичета в състав Ренета Камберова, Цветелина Найденова, Цветелина Стоянова, Християна Тодорова и Михаела Маевска, заслужиха приза след уникалната година, която оставиха зад себе си.
  В нея красавиците, водени от Ина Ананиева, спечелиха златен медал в многоброя на Световното първенство, а освен това завоюваха още куп медали от Световно, Европейско и състезанията от Световната купа.
  „За нас е огромна чест и удоволствие да сме тук и да спечелим тази прекрасна награда. Искаме да благодарим на нашите треньори Ина Ананиева, Даниела Велчева, Илиана Раева, на цялата федерация по художествена гимнастика и на всички хора, които ни подкрепят“, сподели Ренета Камбероваб при награждаването.
  „Искам да благодаря на тези момичета до мен, само ние си знаем какво е, след като паднем, да се изправиш отново. След всяко състезание си взимаме някаква поука. Световното първенство ни научи на нещо много важно, няма нищо по-красиво от вярата и по-силно от сбъдната мечта.“


 • Ина Ананиева: Наградата от Левски е изключителна чест

  Старши треньорът на националния ансамбъл по художествена гимнастика за жени Ина Ананиева получи наградата за треньор на годината на СК Левски. Тя изведе гимнастичките до световната титла в многобоя и до сребърен медал на топки и ленти на шампионата в Измир (Турция). На европейското първенство българките взеха златен медал на бухалки и бронзов на топки и ленти.
  "Чувстваме се страхотно накрая на годината. Наистина беше страшно успешна година за нас. За мен е изключителна чест, че получавам тази награда, защото аз съм възпитаничката като състезател и като треньор на Левски. Затова за мен е огромна чест, че получих тази награда", каза Ананиева.
  "Предстоят ни 3-4 почивни дни като съберем Коледа и Нова година, защото още в средата на февруари стартираме с Гран При на Москва. Така че няма никакво време за новите композиции. Знаете изцяло сменихме програмата - нови уреди, пет ленти - много сложно за работа, три чифта бухалки и два обръча - така че ни чака много работа и нямаме време за почивка. Догодина отново има страшно много състезания от Световните купи, има първите европейски игри, който ще бъдат в Баку. Там си пожелавам да си вземем медала в многобоя, който тази година ни се изплъзна.
  Предстои ни тежко световно първенство, защото ще се раздават квотите за олимпиадата в Рио де Жанейро - първите осем отбора взимат директни квоти. Знаете очакванията към нас сега са страшно големи след тази световна титла. Надявам да бъдем здрави и да имаме този късмет, който имахме през тази година", добави Ананиева.
  Четири от петте гимнастички от ансамбъла бяха избрани за спортистки на СК Левски за годината. Само Цветелина Найденова не беше сред тях, защото е от Славия.
  "Много сме щастливи и не само заради вниманието, което има към нас, но и за успехите, който постигнахме. Изключително сме щастливи за тази награда, защото за първи път сме спортисти на годината на "Синя звездна класация" и за нас е голяма привилегия и чест, че получихме тази награда", каза Християна Тодорова.
  "В края на годината винаги има много награждавания и още взето засега навсякъде водим класациите. Надявам се, че догодина отново ще можем да оглавяваме класациите, защото се надявам да постигнем същите успехи", заяви капитанът Михаела Маевска.
  "Най-приятно е когато си свършиш добре работата, когато сме на най-високото стъпало на стълбичката, когато хората оценяват нашия труд и нашите успехи, и печелим тези награди", добави Цветелина Стоянова.
  "Догодина си пожелаваме същия успех, защото пак има световно първенство. Разбира се квота за олимпиадата, защото тя ни е водеща и главната ни цел е медал от олимпиадата", коментира Ренета Камберова.


 • Българските гимнастички с приз Жена на годината


  Тази вечер в "Paradise Center" се проведе церемонията на призьорките в "Жена на годината", номинирани според заслугите им към обществения живот.
  Онлайн и SMS гласуване определи победителките в конкурса, организиран от списание "Grazia". В категория Спорт триумфира българският ансамбъл по художествена гимнастика. Отличието им връчи капитанът на "Лудогорец" Светослав Дяков.


 • Златните момичета: Короната започва да тежи

  Златните момичета по художествена гимнастика бяха определени като отбор №1 на месец септември. Тогава те спечелиха световната титла в многобоя.
  Първото състезание за тима за новия цикъл ще бъде през март следващата година. "Успяхме да си починем. Беше заслужено. След няколко дни заминаваме за Белмекен. Там ще измисляме нови елементи за съчетанията и нямаме търпение да започнем", каза капитанката на отбора Михаела Маевска.
  "България се радва на нашия успех. Отговорността става по-голяма. Короната започва да тежи. Лесно се стига до върха, но е трудно да се задържиш там. Ние трябва да се задържим на върха. Благодаря на момичетата, че сбъднаха една моя мечта", допълни Християна Тодорова, която по време на почивката е била за 10 дни в Канада при роднини.
  "Благодаря, че всички вие оценихте нашия труд и се надявам да продължим да ви радваме", каза Цветелина Стоянова.


 • I I-ри Международен и Държавен турнир по Художествена гимнастика
  „Дънди Бейби Къп” 15 - 16 Ноември 2014 г. Гр.София  П О К А Н А
  Уважаеми приятели на художествената гимнастика,
  Имаме удоволствието да Ви поканим на втория Международен и Държавен турнир по художествена гимнастика на СК“Левски-Илиана“, които ще се проведе на 15-16.11.2014 г.в гр.София с любезното съдeйствие на „Дънди Прейшъс Метълс“ и Българска федерация по художествена гимнастика.
  Дата: 15-16.11.2014 г.
  Място: зала „Универсиада“ – гр.София
  Делегация: треньор, съдия и по 2 състезателки в различните възрасти – индивидуално, а при ансамблите – 4 – 8 състезателки.

  ПОГРАМА НА ТУРНИРА
  15.11.2014 г. – пристигание, настаняване,техническа конференция, банкет.
  16.11.2014 г.- съдийска конференция,състезание и отпътуване на делегациите.

  П Р О Т О К О Л
  Изтегли протокола • Държавно първенство АНСАМБЛИ КАТ. А, СОФИЯ
  възраст ДМВ
  . Левски Илиана е на 2 място
  . Левски Плюс е на 4 място

  възраст ДСВ
  . Левски Илиана е на 5 място

  възраст ЖЕНИ
  . Левски Илиана е на 3 място

 • Световните шампионки №1 за месец септември

  Българският ансамбъл по художествена гимнастика ще заложи отново на музика на композитора Георги Андреев в едно от новите си съчетания за следващия сезон. Това разкри старши треньорът на световните шампионки Ина Ананиева. От догодина композициите на ансамбъла ще бъдат с 5 ленти и с 2 обръча/3 чифта бухалки. "Имам някои идеи за новите съчетания и за музиката. Предстои ми среща с Георги Андреев. Със сигурност едното съчетание отново ще бъде на българска музика", каза Ананиева.
  Гимнастичките получиха днес наградата за отбор на месец септември след спечелената световна титла в многобоя на шампионата в Измир. Ананиева за втори път след юни е треньор номер 1 на месеца. Ансамбълът получава наградата отбор на месеца за 10-и път от 2001 година насам.
  "Благодаря за поредното признание. Тази награда е абсолютно заслужена. Искам да благодаря и на момичетата, че в тази една година бяха мотивирани и напълно отдадени на тренировките. След световното първенство бяхме в почивка, сега предстои лагер на Белмекен, след което започваме работа с залата по новите композиции", добави Ананиева.
  "Това ще бъде отборът за олимпиадата в Рио де Жанейро. Този състав е заедно от шест години, а на един отбор му трябва време. Тези момичета са на по 20 години, само Михаела е на 23 години. Успяхме да бъдем различни през тази година и сега ще ни бъде по-трудно", каза още Ананиева.


 • Летището стана цветна градина за посрещането на златните момичета!

  Новите златни момичета на художествената ни гимнастика - Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова, Цветелина Найденова и Цветелина Стоянова, осъзнаха по грандиозен начин мащабите на своето постижение. Грациите от ансамбъла се прибраха в България, след като станаха абсолютни световни шампионки на първенството на планетата в Измир. А терминал „Пристигащи” на летище София се бе превърнал в истинска огромна цветна градина, очакваща шампионките и тяхната треньорка Ина Ананиева.
  Миг след появата на капитанката Михаела Маевска и съотборничките й, летището бе огласени от бурни аплодисменти. Над 100 души приветстваха българките, завоювали 10-ата световна титла за страната ни и първа след 18-годишна пауза. А лицата на момичетата и треньорката им едва се виждаха от подарените им букети.
  Служебният министър на спорта Евгения Раданова и заместник-министър Йордан Йовчев лично посрещнаха грациите. Двукратната световна шампионка по шорттрек и носителят на 4 световни титли по спортна гимнастика пожелаха лично на момичетата да се наслаждават на извоюваната чест да са на световния връх. „Надявам се, че всички осъзнават колко голям е този успех”, каза Евгения Раданова.
  Грациите бяха очаквани и от букети от БОК, чийто председател Стефка Костадинова вече ги поздрави, че са дали доказателство, че традициите са живи, а българската школа по художествена гимнастика отново блести и диктува модата.
  Фенове, роднини, приятели също поднесоха букети на шампионките. Но сред най-радостните бяха по-малките гимнастички, които чакаха с цветя в ръка своите идолки и приятелки, каките от златния ансамбъл на България.
  „Сега вече видяхме какво сме постигнали. Май не ни беше останало време да го осъзнаем съвсем”, каза развълнувана и отрупана с цветя Ренета Камберова.
  „Не бяхме толкова развълнувани и след спечелването на световната титла, колкото сме сега на летището. Там бяхме много концентрирани и за съчетанията през следващия ден. Не можехме да си позволим да се отпуснем. Сега е неописуемо”, сподели Цветелина Стоянова.
  „Сега, като видяхме толкова много хора и толкова много цветя, наистина осъзнахме какво сме направили”, призна и Цветелина Найденова.
  „Световната титла е най-щастливото нещо, което ми се е случвало. Наистина бяхме в шок след титлата в многобоя. Още не мога да го осъзная. Не съм го вярвала и в най-смелите си мечти”, на върха на позитивните емоции бе и Християна Тодорова. Макар и завладяна от емоциите, тя показа сериозна мисъл за бъдещето: "Сега отговорността става още по-голяма, но ние оставаме здраво стъпили на земята и ще се трудим още по-усърдно, защото става още по-трудно. Целта за нас е да имаме медал от олимпиадата."
  „Такова щастие пожелавам на всеки. Признанието на хората е трогателно. В Турция получихме поздрави от хора, чието его досега не им е позволявало да ни поздравят, хора, които не са свикнали да го правят, защото рядко губят. А това посрещане е незабравимо”, сподели капитанката Михаела Маевска.
  Тя бе посрещната от съпруга си Борис Величков. Шампионът по бойно самбо е и човекът, който насърчи Михаела да не се откаже след олимпиадата в Лондон през 2012 г. „Аз съм тя да продължи да се състезава. Защото е млада, добра е, знам, че има още какво да покаже в този спорт. Според мен не е належащо сега да се отдава изцяло на семейния живот. Мисля, че съвсем спокойно може да изкара още един олимпийски цикъл”, заяви тогава Борис Величков пред „24 часа”. А сега, донесъл огромно бяло-зелено-червено знаме, бе сред най-гордите хора на летището. „Освен, че имам най-красивата съпруга, вече имам и жена световен шампион в един от най-престижните спортове”, радваше се Борис Величков.
  Със сълзи на очите при вида на тълпата излезе при посрещачите Ина Ананиева. „След първото съчетание казах на момичетата да се хвърлят в битката на принципа всичко или нищо. И те го направиха. Хвърлиха се така, че заслужиха всичко. Беше такава емоция – ревяхме заедно, смеехме се. Уникално. Костваше ни много. Успехът не е само мой и на момичетата, а и на целия екип, който стои зад нас, и на президентът на нашата федерация”, сподели Ина Ананиева.
  А самият президент на федерацията Илияна Раева реши да остави момичетата да изживеят лично звездния си миг. Докато грациите бяха под прожекторите, Илияна си тръгна първа от летището. Хванала своите букети и получила „обичайните” красиви цветя при успех от съпруга си Наско Сираков, дошъл да я посрещне на аерогара София.

 • Златната Мария Петрова към грациите: Добре дошли в клуба на световните шампиони!
  “Голямо щастие е да чуем отново химна на България и да видим знамето ни най-високо. Още виждайки грешката на рускините и знаейки позицията на съдиите за чиста игра, просто бях убедена, че няма как момичетата ни да не вземат златните медали. Заслужиха го. Изстрадаха го. И сега мога да им кажа само: “Добре дошли в клуба на световните шампиони!” Сега ще усетят истинската гордост от това, че качиха българското знаме на световния връх!”
  Това заяви пред “24 часа” трикратната абсолютна световна шампионка по художествена гимнастика и вицепрезидент на федерацията Мария Петрова. Думите и? са към новите златни момичета, спечелили 10-ата абсолютна титла за български ансамбъл на шампионата в Измир - 18 г. след предишното ни злато при ансамблите. А самата Петрова, триумфирала в Аликанте (1993), Париж (1994) и Виена (1995), е последната ни шампионка индивидуално.
  “Нека точно сега не мислим кога ще имаме пак шампион индивидуално, а да се насладим на успеха на момичетата от ансамбъла. И да им пожелаем да го повторят на олимпиадата през 2016 г. Да се радваме и на сребърния медал на малкия ни ансамбъл от младежката олимпиада. А с много работа и гледане в една посока ще дойдат и нови индивидуални успехи. Те не се постигат лесно”, каза още Мария Петрова.
  "Световната титла на ансамбъла ни е не само подарък за всички хора в България, тя е и послание към тях. Послание, че българите трябва да повярваме в себе си. Защото ние сме сред най-талантливите нации и сме го доказвали. А понякога ни липсва само малко повече вяра във възможностите ни. Затова и тези български момичета могат да бъдат за пример - как с много работа и вяра постигаш мечтите си", допълни трикратната световна шампионка и вицепрезидент на българската федерация по художествена гимнастика.
  Попитана дали тя е запазила вярата си, дори когато най-големите успехи - олимпийски и световни, са се изплъзвали за малко от устремилите се към тях нови златни момичета от ансамбъла, Мария Петрова отговори: "Аз не съм спирала да вярвам в тях през тези години. Никой не е спирал да вярва. Ако ние самите си нямаме вяра, защо да работим? Неслучайно ни наричат "тези лудите от художествената гимнастика", защото сме тотално отдадени на спорта ни от сутрин до вечер."

 • Шампионките: Догодина всичко започва от начало

  Грациите от ансамбъла ни не се главозамайват от големия успех
  Гимнастичките от ансамбъла ни по художествена гимнастика вече са в България, след като късно снощи се прибраха от Световното първенство в Измир (Турция), където записаха исторически успех, печелейки злато в многобоя и сребро на три топки и две ленти.
  Възпитаничките на Ина Ананиева - Ренета Камберова, Михаела Маевска-Величкова, Цветелина Найденова, Цветелина Стоянова и Християна Тодорова бяха видимо изморени от многото емоции и недоспиване след историческия успех, но не спираха да се усмихват.
  Откакто се завърнаха в родината те са едни от най-търсените хора и още тази сутрин, сам няколко часа след завръщането си в България, се появиха в телевизионния ефир.
  Новите златни момичета на България споделиха, че са трогнати от невероятното посрещане на летище "София" и че още не могат да осмислят какво с направили. Успехът обаче не ги главозамайва и те бяха категорични, че трудното тепърва предстои и следващата година за тях всичко започва отначало.
  "Догодина всичко започва от начало. Ще имаме нови съчетания, нови уреди. Ще трябва да защитаваме това, което постигнахме", каза единствената госпожа в ансамбъла Михаел Маевска-Величкова в ефира на Нова телевизия.
  "Сега ги пращам 10 дена на възстановителен лагер, а след това 10 дни почивка - да се разделят една от друга и след това започваме да се готвим за двугата година.
  Каква е най-близката цел? Програмата пак си почва с обичайните състезания - световни купи, световно първенство и т.н.", каза Ина Ананиева.

 • Грациите ни трогнати от страхотното посрещане в България

  "Едно огромно благодаря. Тези медали са за вас!", каза Ренета Камберова Новите световни шампионки в многобоя от шампионата на планетата по художествена гимнастика в Измир (Турция) се завърнаха в България късно снощи.
  Възпитаничките на Ина Ананиева - Ренета Камберова, Михаела Маевска-Величкова, Цветелина Найденова, Цветелина Стоянова и Християна Тодорова бяха видимо изморени от многото емоции и недоспиване след историческия успех, но не спираха да се усмихват, трогнати от еуфорията при прибирането си в родината.
  "Не очаквахме такова посрещаме и сме изключително благодарни на всички хора, които ни подкрепяха през цялото време. Едно огромно благодаря. Тези медали са за вас!
  Малко е трудно все още да осъзнаем, но когато сме тук и виждаме каква е еуфорията разбираме какво сме постигнали. Другата година ни предстоят нови съчетания с нови уреди. Вече имаме някои идеи за съчетанията и за музиките. Сега ни предстои почивка", каза щастливата Ренета Камберова.
  "Много сме щастливи. Всички отбори дойдоха да ни поздравят и казаха, че ние наистина сме най-добрите. Казваха "Браво България! Вече се завърнахте". Осъзнаваме какво сме направили, но все още не го вярваме", каза Михаела Маевска.
  "Ние не можахме да се наспим и сме изключително изморени. Затова се надявам днес след цялата еуфория най-после да успеем да си починем", надява се Цветелина Стоянова.
  "И в най-смелите си мечти не съм си представяла, че ще спечеля златен медал в многобоя на световно първенство. Напълно го осъзнавам, но все още не мога да повярвам", довери Християна Тодорова.

 • Златните ни момичета получиха подобаващо посрещане

  Късно снощи, новите световни шампионки в многобоя от шампионата на планетата по художествена гимнастика в Измир (Турция) се завърнаха в България.
  Възпитаничките на Ина Ананиева в състав Ренета Камберова, Михаела Маевска-Величкова, Цветелина Найденова, Цветелина Стоянова и Християна Тодорова бяха видимо изморени от многото емоции и недоспиване след историческия успех, но не спираха да се усмихват, трогнати от еуфорията при прибирането си в родината.
  За да посрещнат новите златни момичета на България на летище "София" бяха дошли служебният министър на младежта и спорта Евгения Раданова и заместник-министър Йордан Йовчев.
  На аерогарата имаше и много фенове, а грациите получиха цветя от Българския олимпийски комитет и от председателя на ОСК Левски Стоян Хранов. На летище "София" имаше и много малки гимнастички, които се снимаха за спомен със своите любимки.
  "Изключително съм щастлива. Надявам се всички да осъзнават колко голям е този успех", каза министър Раданова.
  Президентът на БФХГ Илиана Раева, старши треньорът Ина Ананиева и всички в делегацията бяха безкрайно щастливи след спечелените медали и от топлото посрещане.
  Полетът от Истанбул се забави в около 40 минути заради проблеми в Турция преди излитането. • Ина Ананиева: Единствената цел е Олимпиадата

  Старши треньорката на българския национален ансамбъл по художествена гимнастика Ина Ананиева беше изключително щастлива при завръщането на отбора от Световното първенство в Измир (Турция), където нейните възпитанички от ансамбъла станаха шампионки в многобоя и взеха сребро на финала на три топки и две ленти.
  "Изключително много благодаря за подкрепата на целия български народ. Благодаря на агитката, която беше в залата. Тя беше великолепна. Не мога да ви опиша с колко много мили и красиви думи ни обсипаха всички", каза Ананиева пред многобройните журналисти при завръщането на новите ни златни ммичета на летище "София".
  Тя добави, че още от самото началото, когато е започнала работа с отбора е знаела, че тези момичета имат възможност да станат шампионки и те са доказали, че е била права.
  "Аз знаех, че тези момичета могат да станат световни шампионки още преди 6 години, когато започнахме да работи с Илиана Раева и знаех, че те имат потенциал да го направят. Просто на един отбор му трябва време. Сега е тяхното време.
  Това беше огромен скок и сега очакванията към нас ще бъдат огромни, но те го заслужават. Те в момента са най-добрите в света", каза щастливата Ина Ананиева на летище "София".
  Аз винаги очаквам неочакваното. Винаги, както можеш да си на върха, така можеш и да си долу. Един от най-силните отбори - Русия, се провали и не взе медал. Просто това е спортът. Трябва винаги да си най-добрият.
  Почти никак не сме празнували. След цялата тази емоция след многобоя нямахме сили да празнуваме. Минахме през всякакви емоции и наистина още не сме отпразнували титлата като трябва. Всички плакахме, включително аз и Илиана. Не мога да ви опиша, такъв момент трябва да се изживее.
  Смятам, че ние си дочакахме момента. Медалът ни се изплъзна на Европейското първенство, но ето, търпеливо, с работа си го дочакахме на Световното", добави Ананиева.
  "Знаете ли, като се замисля какво ни предстои, просто се плаша. Сега момичетата отиват на възстановителен лагер, след което ще ги пусна малко почивка - да не се виждат една друга, след което се качваме на Белмекен. Предстоят ни две нови композиции, сменяме изцяло уредите, така че имаме много тежка година (2015), имаме отново Световно първенство, Световни купи… Оценката ми за тази година? Отлична, няма каква да е друга.
  Моята цел винаги е Олимпиадата. Аз няма да се задоволя с това място и по никакъв начин това няма да ме накара да спра да работя. Единствената ми цел е Олимпиадата", завърши Ина Ананиева.

 • Златните момичета: Благодарим на всички, които ни подкрепяха!

  Състезателките от ансамбъла на България, които станаха шампионки в многобоя на световното първенство по художествена гимнастика, бяха много приятно изненадани от посрещането на летището в София. Голям брой журналисти и фенове поздравиха момичетата за огромния успех, който постигнаха в Измир. Щастливите шампионки споделиха и мнението си за завършилото вчера първенство.
  Михаела Маевска: "Много сме щастливи. Всички отбори дойдоха да ни поздравят и казаха, че ние наистина сме най-добрите. Казваха "Браво България! Вече се завърнахте". Осъзнаваме какво сме направили, но все още не го вярваме".
  Християна Тодорова: "И в най-смелите си мечти не съм си представяла, че ще спечеля златен медал в многобоя на световно първенство. Напълно го осъзнавам, но все още не мога да повярвам".
  Ренета Камберова: "Не очаквахме такова посрещаме и сме изключително благодарни на всички хора, които ни подкрепяха през цялото време. Едно огромно благодаря. Тези медали са за вас! Малко е трудно все още да осъзнаем, но когато сме тук и виждаме каква е еуфорията разбираме какво сме постигнали. Другата година ни предстоят нови съчетания с нови уреди. Вече имаме някои идеи за съчетанията и за музиките. Сега ни предстои почивка".
  Цветелина Стоянова: "Ние не можахме да се наспим и сме изключително изморени. Затова се надявам днес след цялата еуфория най-после да успеем да си починем".

 • Ина Ананиева: Момичетата заслужиха този успех, те са най-добрите в света

  Старши треньорката на българския национален ансамбъл по художествена гимнастика Ина Ананиева беше изключително щастлива при завръщането си от световното първенство в Турция, където нейните възпитанички станаха шампионки в многобоя и взеха сребро на финала на три топки и две ленти.
  "Изключително много благодаря за подкрепата на целия български народ. Благодаря на агитката, която беше в залата. Тя беше великолепна. Не мога да ви опиша с колко много мили и красиви думи всички ни обсипаха", каза Ананиева пред многобройните журналисти на летище "София".
  Тя добави, че още от самото началото, когато е започнала работа с отбора е знаела, че тези момичета имат възможност да станат шампионки.
  "Аз го знаех това от самото начало, когато започнахме преди шест години да работим с Илиана Раева и знаех, че тези момичета имат потенциал да го направят това. Просто на един отбор му трябва време. Сега е тяхното време и се надявам от тук нататък да продължи. Това беше огромен скок и в бъдеще очакванията към нас ще бъдат огромни, но момичетата го заслужават. Те в момента са най-добрите в света", каза още Ананиева.
  "Аз винаги очаквам неочакваното. Винаги както може да си на върха, така може и да си долу. Едни от най-големите отбори, като Русия например, се провалиха и не взеха медал. Това е спортът. Просто трябва винаги да си най-добрият", добави треньорката на ансамбъла.
  "След цялата тази емоция след многобоя нямахме сили да празнуваме, още не сме го отпразнували както трябва. Всички плакахме, включително аз и Илиана Раева. Не мога да ви опиша - трябва да се изживее такъв момент. Аз преди да заминем казах, че един шампион трябва да е различен. Те тази година показват една различна игра, различни композиции, различни музики и смятам, че ние си дочакахме момента. Изплъзна ни се знаете медал от европейското първенство, но ето търпеливо и с работа си го дочакахме на световното", каза още Ананиева.
  Тя обяви и какво предстои пред ансамбъла. "Аз като се замисля какво ни предстои, просто се плаша. Но момичетата отиват на възстановителен лагер, след което ще ги пусна малко почивка, да не се виждат една друга, след което се качваме на Белмекен. Предстоят ни две нови композиции, сменяме изцяло уредите, така че догодина имаме много тежка година - имаме европейски игри, отново световно първенство, всичките световни купи", завърши Ананиева.

 • Поздравителен адрес от Министъра на младежта и спорта г-жа Евгения Раданова послучай завоюваната абсолютна световна титла от българският ансамбъл на световното първенство в Измир

  Българският ансамбъл спечели сребърен медал на финала на три топки и две ленти на световното първенство по художествена гимнастика в Измир (Турция). Българките, които снощи станаха световни шампионки в многобоя, получиха за страхотното си изпълнение оценка от 17.616 точки. Възпитаничките на Ина Ананиева са в състав Ренета Камберова, Михаела Маевска-Величкова, Цветелина Найденова, Цветелина Стоянова и Християна Тодорова. На пет чифта бухалки българките останаха на четвърто място след една грешка. Те бяха оценени с 16.583 точки (8.450 точки за трудност и 8.133 точки за изпълнение). На бухалки световен шампион е Испания със 17.433 точки, а на топки и ленти триумфира олимпийският шампион Русия със 17.950 точки.

 • Стефка Костадинова поздрави златния български ансамбъл
  Председателят на БОК Стефка Костадинова изпрати поздравителен адрес до българския ансамбъл, който снощи спечели злато в многобоя на световното първенство по художествена гимнастика в Измир (Турция).
  "Скъпи български гимнастички, От все сърце ви поздравявам за спечелването на световната титла в многобоя на първенството в Измир. Безгрешни българки с много сложни композиции - това бе чудесен завършек на един незабравим сезон! От името на БОК ви честитя златните медали, завоювани в изключително силната конкуренция на световния елит. Вашият успех потвърждава приятната тенденция на завръщане блясъка на българската художествена гимнастика. Той е доказателство, че традициите са живи и силната ни школа има потенциал, разкриван и развиван напоследък по най-добрия начин. България пак е на върха и диктува модата в художествената гимнастика!
  Поздравления и за треньорката ви Ина Ананиева, за останалите от щаба, за всички, допринесли за титлата и специално за ръководството на БФХГ. Постоянните усилия, себераздаването, професионалният подход и ефективната работа дават резултат, а успехите в последните години са най-силното доказателство за това. България отново е щастлива и горда със своите гимнастички! Желая ви много здраве и късмет. Желая ви да бъдете все така "абсолютни" и на олимпийските игри в Рио през 2016 г.", се казва в поздравителния адрес.

 • Българският ансамбъл спечели сребърен медал във финала с топки и ленти

  Българският ансамбъл спечели сребърен медал на финала на три топки и две ленти на световното първенство по художествена гимнастика в Измир (Турция). Българките, които снощи станаха световни шампионки в многобоя, получиха за страхотното си изпълнение оценка от 17.616 точки. Възпитаничките на Ина Ананиева са в състав Ренета Камберова, Михаела Маевска-Величкова, Цветелина Найденова, Цветелина Стоянова и Християна Тодорова. На пет чифта бухалки българките останаха на четвърто място след една грешка. Те бяха оценени с 16.583 точки (8.450 точки за трудност и 8.133 точки за изпълнение). На бухалки световен шампион е Испания със 17.433 точки, а на топки и ленти триумфира олимпийският шампион Русия със 17.950 точки.

 • Българският ансамбъл остана четвърти във финала на бухалки
  Българският ансамбъл зае четвърто място във финала на пет чифта бухалки на световното първенство по художествена гимнастика в Измир (Турция). Възпитаничките на Ина Ананиева в състав Ренета Камберова, Михаела Маевска-Величкова, Цветелина Найденова, Цветелина Стоянова и Християна Тодорова, имаха едно изпускане на бухалка, заради което получиха оценка от 16.583 точки (8.450 точки за трудност и 8.133 точки за изпълнение).
  Световен шампион на този уред стана Испания със 17.433 точки. На второ място е Израел с 16.983 точки, а на трето - Беларус с 16.600 точки. В класирането следват Италия, Украйна, Германия и Азербайджан. Финалът на три топки и две ленти е в момента.

 • Ина Ананиева: Това е върхът

  Старши треньорката на българския национален ансамбъл Ина Ананиева все още не може да повярва, че нейните възпитанички спечелиха златния медал в многобоя на световното първенство по художествена гимнастика в Измир.
  "Всички ние все още не можем да повярваме както сме постигнали. Това е страхотен завършек на цялата година, която беше много успешна за нас. Това е върхът", каза Ина Ананиева специално за БТА от Измир.
  "Бях спокойна преди световното първенство, защото знаех, че момичетата са подготвени. Работихме най-вече в психологически план, защото за да станеш шампион трябва да си психически стабилен. За да си шампион трябва да си различен - композиции, костюми, музика, всичко. Второто съчетание на топки и на ленти ни донесе победата, според мен. Това е любимото ми съчетание", добави Ананиева.

 • Християна Тодорова от ансамбъла: Никога не сме вярвали, че можем да станем световни шампионки

  Българският ансамбъл, който постигна исторически успех на световното първенство по художествена гимнастика в Измир, печелейки златния медал в многобоя, днес има шанс за нови отличия във финалите на отделните уреди. Състезанието от последния ден на шампионата започва в 15.00 часа. Българките все още не могат да повярват какво са постигнали.
  "В шок сме в момента. Никога не сме вярвали, че може да станем световни шампионки в многобоя. Тренирах 15 години и това най-сетне се случи", каза след състезанието Християна Тодорова.
  "Посвещавам този толкова жадуван и дълги години чакан златен медал на всички големи световни и европейски шампионки на България, на всички големи треньори, които са живи и здрави и на тези, които вече не са между нас, на всички, на голямата българска школа, на всички българи и любители на художествената гимнастика, които ни вярваха, обичаха и подкрепяха! Посвещавам златния ни медал на България!", написа президентът на БФХГ Илиана Раева в страницата си във "Фейсбук".
  България се класира и за двата финала с трети оценки, но това не означава нищо, тъй като днес се започва от нула. Олимпийският шампион Русия няма да участва на финала с пет чифта бухалки, след като получи едва 11-а оценка. Една от гимнастичките гони бухалка извън терена и това коства на тима медал. Във финала на топки и ленти няма да стартира отборът на Испания, който остана 11-и в многобоя.

 • Илиана Раева от залата в Измир след Абсолютната световна титла на българският ансамбъл : "Много съм щастлива! Обичам Ви! "

  Поздравления за целия треньорски екип начело с Ина Ананиева! Поздравления за "Златните ни момичета", които цяла година ни радваха и печелеха медал след медал! Поздравления за съдиите ни Мария Гигова и Даниела Велчева /помощник-треньор/!
  Благодарности на българсакта агитка, която подкрепяше момичетата! Благодарности на Людмил Коцев, който е част от създаването на този прекрасен отбор!
  Благодаря на всички треньори по художествена гимнастика в клубовете в страната, които дават сърцето си за този толкова емоционален и красив спорт!
  Посвещавам този толкова жадуван и дълги години чакан златен медал на всички големи световни и европейски шампионки на България, на всички големи треньори, които са живи и здрави и на тези, които вече не са между нас, на всички, на ГОЛЯМАТА БЪЛГАРСКА ШКОЛА, на всички българи и любители на художествената гимнастика, които ни вярваха, обичаха и подкрепяха!
  Посвещавам златния ни медал на България!!!
  Обичам ви!!!

 • "Мила Родино , ти си земен рай " в чест на абсолютните световни шампионки при ансамблите за 2014 година
  Мила Родино , ти си земен рай.... звуча в турския град Измир , в чест на титлата в многобоя , спечелена от българският ансамбъл!
  Българският ансамбъл постигна огромен успех, след като спечели титлата в многобоя на световното първенство по художествена гимнастика в Измир (Турция). Възпитаничките на Ина Ананиева в състав Ренета Камберова, Михаела Маевска-Величкова, Цветелина Найденова, Цветелина Стоянова и Християна Тодорова, изиграха страхотно и двете си композиции. Българките са със сбор от 34.449 точки, след като получиха за изключителните си изпълнения на пет чифта бухалки 17.133 точки и на три топки и две ленти 17.316 точки. Големият фаворит Русия остана на четвърто място, след като гимнастичките гониха бухалка извън терена и допуснаха неточности на ленти и топки. На второ място е Италия с 34.282 точки, а на трето - Беларус с 34.133 точки. Русия е едва на четвърта позиция с 33.949 точки след 16.133 точки на бухалки и 17.816 точки на топки и ленти.


 • ЗЛАТО И БРОНЗ ЗА АНАМБЪЛЪТ НИ В РУСИЯ

  "Мила Родино , ти си замен рай "звуча не къде и да е , а в руския град Казан и не на какво и да е , а на Световна купа по художетсвена гимнастика в чест на златния медал на нашия ансамбъл на съчетанието с топки и ленти . Момичетата на Ина Ананиева в състав Михаела Маевска , Ренета Камберова ,Цветелина Найденова , Христиана Тодорова и Цветелина Стоянова не трепнаха в своето изпълнение и получиха оценка 17.650 точки , като поделиха златния медал с отбора на Беларус . Бронзът остана за Русия с оценка 17.600 , макар че играха с вързана на панделка лента половин съчетание .
  В съчетанието с 10 бухалки България отново игра без грешка и спечели бронзовия медал с оценка 17.550. Първи тук стана отборът на Русия с оценка 18.600 , а среброто спечели Беларус с оценка 17.650.

 • Световна купа в Казан, Русия

  Българският национален ансамбъл зае четвъртото място в многобоя на провеждащата се в руския град Казан кръг от Световната купа , която е последна проверка за гимнастичките преди Световното първенство в Измир ( Турция ) в края на месеца. Момичетата на Ина Ананиева в състав Михаела Маевска , Цветелина Найденова , Христиана Тодорова , Ренета Камберова и Цветелина Стоянова допуснаха лека неточност в изпълнението си с топки и ленти и получиха оценка от 17.050 , което ги лиши от място на почетната стълбичка в многбоя . На бухалки нашите момичета играха без грешка с новите трика за съчетанието и получиха оценка 17.550 . Така със сбор от 34.600 точки заеха 4-тото място .
  Очакванао победител в многобоя стана отборът на Русия със сбор от 36.200 , макар че на топки и ленти рускините допуснаха две грешки и след първото изиграване вървяха втори след Беларус . На бухалки отборът на Русия получи космическата оценка от 18.600 и взе златния медал . Беларус останаха втори със сбор от 35.600 точки . Бронзовият медал спечели ансамбълът на Испания с общ сбор 34.900 точки . След нас в топ 8 останаха отборите на Япония с 34. 350 , Италия 34.250 , Израел с 34.050 и Гърция - 32.900.
  Нашите момичета влизат във финалите утре с трета оценка на бухалки след Русия и Беларус и със 7-ма оценка на топки и ленти.

  RUS 3 + 2 17.600 5 Clubs 18.600 36.200
  BLR 5 Clubs 17.950 3 + 2 17.650 35.600
  ESP 3 + 2 17.250 5 Clubs 17.650 34.900
  BUL 3 + 2 17.050 5 Clubs 17.550 34.600
  JPN 5 Clubs 17.250 3 + 2 17.100 34.350
  ITA 3 + 2 17.450 5 Clubs 16.900 34.350
  ISR 3 + 2 17.350 5 Clubs 16.700 34.050
  GRE 5 Clubs 16.700 3 + 2 16.200 32.900
  GER 5 Clubs 16.350 3 + 2 16.550 32.900
  SUI 3 + 2 16.200 5 Clubs 14.950 31.150
  UZB 5 Clubs 15.050 3 + 2 15.600 30.650
  POL 5 Clubs 14.900 3 + 2 15.650 30.550
  USA 5 Clubs 14.700 3 + 2 15.600 30.300
  FIN 3 + 2 14.550 5 Clubs 15.650 30.200
  KOR 5 Clubs 15.000 3 + 2 14.700 29.700

 • Още два сребърни медала за ансамбъла на България във финалите на СК в София

  10 бухалки
  Русия 17,900
  България 17,800
  Испания 17,600
  Италия 17,250
  Беларус 17,250
  Китай 17,150
  Германия 16,850
  Япония 16,850

  3 топки/2 ленти
  Русия 18,100
  България 17,750
  Италия 17,250
  Япония 17,200
  Испания 17.050
  Украйна 17,050
  Беларус 17,050
  Германия 12,350

 • Грациите от ансамбъла: Не съжаляваме за среброто, благодарим на феновете
  Ансамбълът на България се окичи със сребърния медал в многобоя на Световната купа в София. Грациите ни споделиха, че в никакъв случай не съжаляват за второто място, въпреки че в изминалите три издания на турнира грабваха златото.
  Публиката напълни залата в първия ден от надпреварата, а след второто изпълнение на ансамбъла стана на крака в знак на възхищение от видяното на килима.
  Цветелина Найденова: „Много сме щастливи от представянето ни, наистина допуснахме съвсем малки грешки на ленти и на топки, но след това на бухалки показахме какво можем.“
  Цветелина Стоянова: „Не, не знаехме, ние не гледаме оценките докато загряваме отзад и не знаехме на кое място сме след първото изиграване. Загряваме и това е без никакво значение за нас.“
  Михаела Маевска: „В никакъв случай не съжаляваме за сребърния медал, защото Русия е един много силен отбор. И както виждате, при най-малката грешка, всеки може да излезе пръв.“
  Християна Тодорова: „Публиката беше страхотна и ние сме страшно благодарни на хората, които дойдоха в залата и ни подкрепиха. За нас е истинска чест, че играхме пред тази българска публика. Има малко съжаление, че не успяхме да чуем днес българския химн, затова ще се постараем утре да си изиграем съчетанията.“
  Ренета Камберова: „Ще направим каквото можем, за да вземем златен медал утре. Искам да благодаря на всички хора, които ни подкрепиха днес.“

 • Сребърен медал за ансамбъла на България в многобоя на СК в София
  Българският ансмбъл - жени в състав Михаела Маевска , Христиана Тодорова , Цветелина Найденова , Цветелина Стоянова и Ренета Камберова спечели сребърният медал в многобоя на Световната купа "DUNDEE WORLD CUP " която се провежда в Арена " ...Армеец " в столицата . Нашите момичета получиха сбор от 35. 250 точки след прекрасното си изпълнение и на двете съчетания . На съчетанието с 5 чифта бухалки възпитаничките на Ина Ананиева получиха оценка 17.700 точки , а нa топки и ленти - 17.550 точки . Златният медал грабна отборът на Русия с общ сбор от 35.800 точки . На бухалки рускините играха без грешка и заслужено получиха оценка 18.00 точки , на топки и ленти , обаче след изпускане на топка руският ансамбъл получи оценка 17.800 точки и гспечели шампионската купа в многобоя . Треньорът на руския отбор Ирина Винер получи купа за най- добър треньор , която се връчва на треньора на шампионките! Бронзовият медал отиде при ансамбълът на Италия с общ сбор от 34.800 точки , съответно 17.450 на бухалки и 17.350 на топки и ленти. Публиката в Арена " Армеец" стана на крака при изпълнението на нашите момичета и и ги изпрати с бурни аплодисменти като истински шампионки !
  Бългркият ансамбъл се класира и на двата финала утре с втори оценки и ще се бори за златните медали пред собствена публика.
  GROUP
  RUS 18,000 17,800 35,800
  BUL 17,700 17,550 35,250
  ITA 17,450 17,350 34,800

  ESP 17,450 17,300 34,750
  BLR 17,650 16,900 34,550
  JPN 16,850 17,100 33,950
  UKR 16,750 16,950 33,700
  CHN 17,050 16,600 33,650
  GER 16,800 16,600 33,400
  UZB 16,600 16,200 32,800
  GRE 16,150 16,300 32,450
  FIN 15,550 16,000 31,550
  AZE 14,900 15,750 30,650
  KOR 15,500 15,050 30,550
  TUR 15,050 15,100 30,150
  POL 15,750 13,850 29,600
  MEX 14,600 14,050 28,650
  AUT 14,250 13,050 27,300

 • Българските грации с официална тренировка в петък

  Българският отбор по художествена гимнастика ще проведе официалните си подиум тренировки за Световната купа в София на 8 август (петък) от 16.30 до 17.00 часа в "Арена Армеец". Всички медии ще могат да снимат тренировката, а след нея да вземат интервюта от старши треньорката Ина Ананиева и от гимнастичките. От 19.00 до 19.30 часа са подиум тренировките на отбора на Русия. От 15.30 до 16.00 часа ще бъде заниманието на Беларус, а от 18.30 до 19.00 часа на Италия. Отборите ще започнат да пристигат в София от утре, както и на 6 и 7 август.
  От 11.00 часа на 8-август в "Арена Армеец" ще се проведе пресконференция, на която ще присъстват Мария Матева, Невяна Владинова, световната и европейска шампионка Яна Кудрявцева (Русия), както и капитаните на ансамблите на България, Русия, Беларус и Италия. Акредитациите на медиите ще се раздават в залата от 7 август (четвъртък), когато от 16.00 до 18.45 часа ще се проведе международен турнир за девойки.

 • ЗАПОВЯДАЙТЕ! ОЧАКВАМЕ ВИ!


 • Ина Ананиева: Предстои ни една тежка Световна купа

  Старши треньорът на националния ансамбъл по художествена гимнастика Ина Ананиева заяви, че очаква тежко състезание на Световната купа в София. Надпреварата ще се проведе от 8 до 10 август в "Арена Армеец". "Искам да благодаря на президента на федерацията Илиана Раева, че въпреки тежките условия успя да организира такава силна Световна купа. Тук пристигат най-силните отбори в света. Това ще бъде най-силната световна купа тази година", заяви Ананиева.
  Тя добави, че подготовката на тима протича нормално. "Подготовката на отбора върви нормално. Знам, че очакванията към ансамбъла са големи. Надявам се, че залата ще бъде пълна и се надявам ние да станем шампиони за четвърта година. Предстои ни тежка Световна купа", каза Ананиева."Ще гледаме да си изиграем съчетанията без грешка и искам да поканя хората да дойдат в залата", добави капитанката на тима Михаела Маевска.

 • ПОКАНА за Световната купа в София.

  ТОМБОЛАТА:
  Скъпи приятели,
  Елате в зала Арена Армеец в София на 9-10 август и подкрепете „Златните момичета“ на България в тежката битка за спечелване на Световната купа. Вярваме, че отново ще ви поднесем мигове на гордост и щастие.
  Вашата подкрепа е незаменима!
  За вас, скъпи приятели и фенове, сме подготвили над 50 невероятни награди, които ще разиграем в томбола в двата дни на състезанието.
  1 ваучер за двама Екскурзия до Измир за посещение на Световното първенство по художествена гимнастика предоставено от БФХГ(4 звезден хотел ALL INCLUSIVE)
  2 комплекта козметика ESTEE LAUDER
  2 комплекта козметика CLINIQUE
  2 ваучера всеки на стойност 70 лв. – ресторант RICH HOUSЕ
  1 ваучер за двама – ресторант ПРОЯ Драгалевци
  1 ваучер за двама – ресторант ПРОЯ Бояна
  1 Уикенд за двама в Слънчев бряг от х-л МАДЖЕСТИК
  3 ваучера всеки на стойност 300 лв. за козметични процедури от МЕДЕФЕКТ
  10 предметни награди от магазини ЗОРА
  1. Прахосмукачка CROWN
  2. Сокоизстисквачка FINLUX
  3. Авторесийвър CROWN
  4. Фритюрник CROWN
  5. Скара CROWN
  6. Сешоар CROWN
  7. Преса за коса ISTYLE
  8. Машинка за подстригване ISTYLE
  9. Грил пресаFINLUX
  10. ПасаторCROWN
  4 ваучера всеки на стойност 100 лв. HAPPY SUSHI Кемпински Хотел Зографски
  2 ваучера за фитнес DANCE PALACE SOFIA
  1 Уикенд за двама MAXI Велинград
  3 авторски колиета DUO Jewellery Studio Богдан Богданов
  3 ваучера всеки на стойност 50 лв. бутик CARINA
  1 ваучер на стойност 300 лв. CANALI
  3 ваучера всеки на стойност 50 лв. фризьор и маникюр САЛОН НЕВИ МИТЕВА
  2 комплекта авторски бижута с прабългарски символи DeLuxeЛИДИЯ ДОДОВА
  3 бр. Книги с автограф от синята легенда Наско Сираков – „НАСКО СИРАКОВ – ЕДИНАКЪТ“
  БФХГ специално благодари на всички дарители, спонсори и партньори, които направиха възможно реализирането на Световната купа по художествена гимнастика и ще го превърнат в прекрасен празник.
  Dundee Precious Metals, Министерство на спорта, Joma, Sasaki, Mercedes, Тилия, Freddy, SLS, Михалково, София Ауто, Benetton, МАКСИ Парк Хотел и Спа, Спа хотел Царско Село, Парк хотел Витоша, Velmar, Lavazza, Nespresso, Martinelli, JoeCatering, ресторант ПРОЯ, EsteeLauder, Clinique, Столична Община, RichHouse, Medefect, Carina, Dance Palace Sofia, Canali, х-л Маджестик, Богдан Богданов, Лидия Додова, Салон Неви Митева, магазини ЗОРА
  Очакваме ви!


 • Програма на Световната купа в София. • Да подкрепим българските момичета на Световната купа в София. • Подкрепете националния отбор на световното първенстжо в Измир
  УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ, ФЕНОВЕ И ПРИЯТЕЛИ,
  ЕЛАТЕ С НАС В ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ОТБОР НА СВЕТОВНАТА ПЪРВЕНСТВО В ИЗМИР!
  След изключителните успехи и достойно представяне на приключилото ЕП, българските момичета заслужават и се НУЖДАЯТ от нашата безрезервна подкрепа в битката за медали. Нека бъдем с тях на място и преживеем заедно емоцията на голямото първенство!
  И още, какъв по прекрасен повод да съчетаем една прекрасна ваканция с потапянето в красотата и феерията на СВЕТОВНАТА ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА!
  Българска федерация по художествена гимнастика организира екскурзия в подкрепа на националния отбор на Световното първенство в гр. Измир, Турция.
  По програма състезанието ще се проведе от 18 до 29 септември 2014 г. общо 11 дни.
  От 18 до 24 септември – отборно индивидуално и финали на отделните уреди – Състезание I и Състезание III.
  Екскурзията предложена от БФХГ е за периода от 25 до 29 Септември 2014 и включва престой и наблюдение на състезанието, както следва:
  25 септември – пристигане
  26 септември - индивидуален многобой
  27 септември - ансамбли многобой
  28 септември - ансамбли финали
  29 септември – отпътуване

  ОФЕРТИ
  Първи вариант включва:
  Транспорт – автобус София – Измир – София, както и придвижване всеки ден от хотела до залата, пълен пансион – закуска, обяд и вечеря в SOLE SANTA MARIA – хотел 4 звезди на 65 км от Измир и на 5 км до Кушадъсъ - 4 нощувки. Хотелът е разположен на брега на морето.
  Цената е 365 лева на човек
  Забележка: Цената е изготвена на база група от 40 души. Възможно е да претърпи промяна при недостатъчен брой заявили се хора.
  Втори вариант включва:
  Транспорт – автобус София – Измир – София и придвижване всеки ден от хотела до залата, пълен пансион – закуска, обяд и вечеря в ONYRIA CLAROS 5 – хотел 5 звезди на 60 км от Измир и на 5 км до Кушадъсъ - 4 нощувки
  Предварителна програма:
  24 септември – Отпътуване от София около 17.00 ч. по маршрут София – Одрин – Чанаккале – Измир. Пристигане в хотела около обяд на 25 септември.
  25 септември – Пристигане в хотела и настаняване на групата.
  26, 27, 28 септември – трансфери от хотела до Измир и обратно
  29 септември – По обяд отпътуване за България. Пристигане в София на 30 септ.
  Предлага настаняване в основна сграда и във вили с изглед към залива Кларос. В комплекса има 6 заведения за хранене, частен плаж, аквапарк, външни басейни, луксозен SPA Център, вътрешен басейн.
  Пакетната цена включва:
  - Транспорт София – Измир – София с луксозен автобус
  - Трансфер от хотела до Измер и обратно на 26, 27 и 28 септември
  - 4 нощувки на база All Inclusive
  - Медицинска застраховка
  Пакетна цена на човек в двойна стая:
  256 Euro – настаняване във вила – изглед градина
  268 Euro – настаняване във вила – изглед море
  275 Euro – настаняване в осн. сграда – изглед градина
  289 Euro – настаняване в осн. сграда – изглед море
  Билети за състезанието – пакетна цена ОЧАКВАМЕ ТЕЗИ ДНИ ДА ИЗЛЕЗЕ САЙТ С ЦЕНИТЕ НА БИЛЕТИТЕ
  Срок за подаване на заявка най-късно до 15 Август 2014
  Телефони и лице за контакт:
  Росина Атанасова
  от понеделник до петък
  09.00 – 12.00 ч. и 13.00 – 17.30 ч.
  02 93 00 629
  0888 220 263
  bulrg@abv.bgЕ-мейл адресът e защитен от спам ботове.
  bulrg_fed@abv.bg


 • 47 гимнастички и 21 ансамбъла се очаква да стартират в София

  47 индивидуални гимнастички и 21 ансамбъла от 28 държави са в списъка с предварителните заявки за участие на турнира от Световната купа по художествена гимнастика, който ще се проведе от 8-и до 10-и август в "Арена Армеец" в София.
  Все още обаче не са ясни окончателните заявки. По програма на 8-и август цял ден са официалните тренировки. В събота от 9.00 часа започва индивидуалния многобой при жените, който ще приключи в 18.00 часа.
  Официалното откриване е от 15.00 часа. Многобоят при ансамблите е от 18.15 до 21.30 часа. В неделя финалите при ансамблите са от 15.00 до 16.20 часа, а при жените - от 16.45 до 18.45 часа.
  Галаспектакълът и официалното закриване е от 20.15 до 20.45 часа. Организационният комитет на Световната купа по художествена гимнастика съобщава, че заявки за акредитации за българските медии могат да се подават до края на месец юли.
  Световната купа в София ще се проведе от 8-и до 10-и август в "Арена Армеец".

 • Националният ансамбъл - жени е отбор на месец юни

  Националният ансамбъл по художествена гимнастика ще участва на турнири от Световната купа в София и в Казан (Русия) преди Световното първенство в Измир (Турция) в края на месец септември. Това заяви старши треньорът на отбора Ина Ананиева.
  Днес гимнастичките получиха наградата за отбор номер 1 на месец юни, а Ананиева за пръв път взе отличието за треньор на месеца. Те бяха наградени заради спечеления златен медал на финала на пет чифта бухалки и бронзов на топки и ленти на Европейското първенство в Баку (Азербайджан).
  Гимнастичките получават наградата за девети път от 2001-а година насам. Те събраха 16 гласа от спортните редакции срещу 8 за БК Левски, който стана шампион на България. За Ананиева са гласували 14 редакции, а Константин Папазов има 6 гласа.
  "За мен е изключителна чест да получа тази награда и благодаря на всички, които са гласували за нас. Надявам се да имаме много по-голям успех на Световното първенство, защото в Баку сами си изпуснахме медала в многобоя. Благодаря на българската федерация за отличните условия, които ни е осигурила за подготовка", каза Ананиева.
  "Тази година сме участвали на четири Световни купи и имаме 8 медала, от които три златни. Надявам се в Турция да се представим по-добре и да гласувате за нас за отбор на годината.
  От 2003-а година насам не е имало златен медал за България от европейско първенство, така че това е голям успех. Радвам се, че тези момичетата ми се довериха, че мога да ги изведа до върха. Очакванията са да се прибираме с медали и затова отговорността е голяма", добави тя.
  Ананиева заяви, че няма да се правят промени в съчетанията до световното първенство.
  "Леки козметични неща ще променим, но мисля, че тази година сме на топ ниво", допълни треньорката на ансамбъла.
  Капитанът Михаела Маевска каза, че след Европейското първенство до 1-и юли момичетата са имали почивка.
  "Имахме възстановителен лагер в Павел баня, а след това всяка отделно ходи на море за няколко дни с близките си. Доста труд ни костваше, за да стигнем до върха. Продължаваме напред. Предстои ни Световна купа в София и Световно първенство", заяви Маевска, цитирана от БТА.


 • Поздравителен адрес от Президента Росен Плевнелиев послучай отличното представяне на националните ни състезателки на Европейското първенство в Баку 2014 г. • Държавно първенство ДЕЦА категория „А“ и категория „Б“ индивидуално и ансамбли, Варна

  възраст ДЕЦА „А”кат.
  . Никол Атанасова Левски Илиана е 1-ва в многобоя, 3-та на въже
  . Теди Джорджина Левски Илиана е 2-ра в многобоя, 6-та на въже
  . Кристен Стоилова Левски Илиана е 3-та в многобоя, 5-та на без уред
  . София Красимирова Левски Плюс е 26-та в многобоя
  . Росена Николова Левски Плюс е 30-та в многобоя
  . Ана-Мария Папазова Левски Плюс е 31-ва в многобоя
  . Магдалена Горничева Левски Илиана е 8-ма на без уред

  възраст ДЕЦА „А”кат. отборно
  . Левски Илиана 1 е на 1 място
  . Левски Илиана 2 е на 2 място
  . Левски Плюс 1 е на 15 място
  . Левски Плюс 3 е на 27 място

  възраст ДЕЦА „А”кат. Ансамбъл
  . Левски Илиана 1 е на 1 място
  . Левски Плюс е на 7 място

  възраст ДЕЦА „Б”кат.
  . Биляна Тонева Левски Илиана е 14-та в многобоя
  . Дарина Митрева Левски Плюс е 25-та в многобоя
  . Даниела Хаджийска Левски Плюс е 27-ма в многобоя
  . Анастасия Йосифова Левски Плюс е 28-ма в многобоя

  възраст ДЕЦА „Б”кат. отборно
  . Левски Плюс 1 е на 11 място
  . Левски Плюс 2 е на 24 място

  възраст ДЕЦА „А”кат. Ансамбъл
  . Левски Плюс е на 8 място
  . Левски Илиана е на 14 място


 • Държавно първенство категория „Б“ , София

  възраст ДМВ
  . Антоанета Караджилова Левски Илиана е 7-ма в многобоя, 8-ма на без уред
  . Диана Порязова Левски Плюс е 12-та в многобоя, 8-ма на топка
  . Анна Мария Маринова Левски Илиана е 13-та в многобоя
  . Ерика Енчева Левски Илиана е 16-та в многобоя
  . Катрин Кирилова Левски Плюс е 28-ма в многобоя
  . Екатерина Костова Левски Плюс е 42-ва в многобоя
  - ОТБОРНО
  . Левски Илиана 3-то място
  . Левски Плюс 8-мо място
  - АНСАМБЛИ
  . Левски Илиана 5-то място

  възраст ДСВ
  . Мелани Вутова Левски Плюс е 60-та в многобоя
  . Стефани Александрова Левски Илиана е 65-та в многобоя
  . Христина Хикова Левски Илиана е 66-та в многобоя
  - ОТБОРНО
  . Левски Илиана 35-то място
  . Левски Плюс 39-то място

  възраст ЖЕНИ
  . Кристи Попова Левски Илиана е 3-та в многобоя, 3 на обръч, 3 на бухалки
  . Христина Николова Левски Илиана е 17-та в многобоя
  . Вили Стоянова Левски Плюс е 42-ра в многобоя
  . Моника Александрова Левски Плюс е 46-та в многобоя
  - ОТБОРНО
  . Левски Илиана 3-то място
  . Левски Плюс 20-то място


 • Ананиева: От Русия дойдоха да ни поздравят за представянето

  Старши треньорът на националния ансамбъл по художествена гимнастика Ина Ананиева заяви, че гимнастичките са заслужавали сребърен медал на топки и ленти на европейското първенство в Баку. Българската делегация се прибра малко преди полунощ в София. В Баку грациите спечелиха злато на финала на пет чифта бухалки и бронз на топки и ленти.
  "На топки и ленти заслужавахме сребърен медал. Но важното е, че всички специалисти, дори от Русия, дойдоха да ни поздравят за силните композиции", коментира Ананиева специално за БТА.
  "Всяко състезание е една битка за нас. В многобоя допуснахме една нелепа, случайна грешка, която ни лиши от медал. Това това е състезание - трябвало е да се случи. Оттам нататък момичетата се мобилизираха страхотно за финалите. Отборът беше много подготвен и момичетата взеха достойния златен медал, който заслужаваха", каза още треньорката.
  Тя добави, че организацията на европейското първенство е била на добро ниво, а те са били настанени в селото, което догодина ще приеме състезателите за първите европейски игри в Баку.
  Утре отборът заминава на възстановителен лагер в Павел Баня. До световното първенство в Измир (Турция) през септември българките ще участват на Световната купа в София през август, а все още не е ясно дали ще пътува за Световната купа в Казан (Русия). Гимнастичките от ансамбъла бяха посрещнати в полунощ с много цветя и от много фенове.
  "Беше тежко състезание, имаше игра на нерви, но ние се справихме и взехме тези два медала", заяви Ренета Камберова.
  "Ние отидохме за медал, но за европейска титла не сме й помисляли. Всички все още сме в шок и не осъзнаваме какво сме направили", каза Християна Тодорова.
  Президентът на БФХГ Илиана Раева също беше изключително щастлива. "Така горда не съм се чувствала от много време. Щастливи сме. Толкова силно преживяваме този златен медал. Гордея се с целия отбор. Няма да коментирам дали заслужавахме бронз на толки и ленти. Бяхме с един блестящ отбор. Получихме много суперлативи, Ина Ананиева получи много поздравления, поздравяваха ни всички за ансамбъла. Имаше специално и представители на ФИГ, които дойдоха да ни поздравят за ансамбъла", заяви Раева на летище София.

 • Ансамбълът на България за жени спечели златния медал на финала на пет чифта бухалки

  Националният ансамбъл на България за жени спечели златен медал на финала на пет чифта бухалки и бронзов на три топки и две ленти на финалите на отделните уреди на 30-о европейско първенство по художествена гимнастика, което започна вчера в Баку (Азербайджан).
  Ансамбълът е в състав Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова, Михаела Маевска-Величкова и Христиана Тодорова с треньор Ина Ананиева.
  Българките изиграха страхотно съчетанието си и получиха оценка от 17.766 точки и оставиха на второ място Русия, шампион в многобоя, който остана със 17.633 точки. На трето място е Испания със 17.550 точки.
  На три топки и две ленти българките завършиха трети със 17.583 точки. Българките заслужаваха по-предно класиране, но съдиите ги останаха след Русия и домакините от Азербайджан. Русия получи оценка от 18.366 точки, а Азербайджан - 17.650 точки.
  Така България завършва участието си на европейското първенство с три мелала - 1 златен и два бронзови. Освен ансамбъла Боряна Калейн взе бронз при девойките на финала на топка. Ансамбълът за жени се класира на четвърто място в многобоя, а при девойките отборно България зае четвърто място.

  финал на 5 чифта бухалки:
  1. България - 17.766 точки
  2. Русия - 17.633
  3. Испания - 17.550
  4. Беларус - 17.483
  5. Италия - 17.433
  6. Азербайджан - 17.166
  7. Израел - 16.383
  8. Германия - 15.100

  финал на 3 топки и 2 ленти:
  1. Русия - 18.366 точки
  2. Азербайджан - 17.650
  3. България - 17.583 точки
  4. Израел - 17.500
  5. Испания - 17.400
  6. Италия - 17.283
  7. Франция - 15.733
  8. Украйна - 13.100


 • Ансамбълът на България зае четвърто място в многобоя на европейското първенство в Баку
  Националният ансамбъл на България за жени зае четвърто място в многобоя на 30-о европейско първенство по художествена гимнастика, което започна днес в Баку (Азербайджан).
  Ансамбълът е в състав Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова, Михаела Маевска-Величкова и Христиана Тодорова с треньор Ина Ананиева.
  Българките изиграха страхотно първото си съчетание с пет чифта бухалки и получиха втора оценка от 17.666 точки. На три топки и две ленти обаче възпитаничките на Ина Ананиева направиха една сериозна грешка, която им коства място на подиума. Българките получиха едва седма оценка от 16.633 точки и събраха сбор от 34.299 точки.
  Българките имат нов шанс да се борят за медалите, след като се класираха за финалите на отделните уреди в неделя.
  Русия спечели европейската титла. Отборът събра сбор от 36.566 точки, получавайки първи оценки и за двете композиции - 18.366 точки на бухалки и 18.200 точки на топки и ленти. Русия е в състав Дария Автономова, Диана Борисова, Анастасия Максимова, Александра Семьонова, Анастасия Татарева и Мария Толкачьова.
  Среброто взе Италия с 34.749 точки, а на трето място се нареди Израел с 34.383 точки.
  Световният шампион в многобоя Беларус се провали днес. Отборът направи изключително много грешки на ленти и топки и получи последна оценка от 10.400 точки.
  В състезанието участваха 21 отбора.
  Финалите на отделните уреди при ансамблите са в неделя.

  крайно класиране ансамбли, многобой:
  1. Русия - 36.566 точки
  2. Италия - 34.749
  3. Израел - 34.383
  4. БЪЛГАРИЯ - 34.299
  5. Испания - 34.091
  6. Азербайджан - 34.050
  7. Франция - 33.082
  8. Украйна - 32.883

 • Състезателки от 33 държави ще участват на 30-о европейско по художествена гимнастика
  Състезателки от 33 държави ще участват на 30-о европейско първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе в Баку (Азербайджан) от 13-и до 15-и юни. 20-е най-добри гимнастички от Евро 2013 ще спорят за медалите само в многобоя, а България ще бъде представена от Мария Матева и Невяна Владинова. 102 грации при девойките ще участват в квалификациите, отборната надпревара и финалите на отделните уреди.
  Ансамблите ще бъдат 21 и ще си оспорван медалите в многобоя и във финалите на уредите (5 чифта бухалки и 3 точки/2 ленти). България ще участва с три представителки при девойките - Боряна Калейн, Ерика Зафирова и Катерина Маринова.
  Ансамбълът за жени е в състав Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова, Михаела Маевска-Величкова и Христиана Тодорова с треньор Ина Ананиева. Водач на българската делегация е Илиана Раева, президент на БФХГ.

 • Мария Гигова: Браво на момичетата! Всичко беше перфектно
  Бившият президент на БФХГ Мария Гигова заяви, че е щастлива от спечелените три златни медала от ансамбъла на България за жени на Световната купа по художествена гимнастика в Минск (Беларус) през уикенда. Гигова, която беше Технически делегат на Международната федерация по гимнастика на турнира, се прибра днес в София заедно с българския отбор.
  "Може би за първи път трите медала бяха спечелени от момичетата. Играха много добре, залата предразполагаше, състезанието беше организирано добре. Всичко беше чудесно. Този път момичетата играха много стабилно, без груби грешки, стояха много добре на терена, харесаха ги, а публиката ги аплодира. Имаше много силна конкуренция. Имаше отбори от Израел, Япония, Испания, всички те са много добри. Домакините също бяха много добри, но на едното съчетание направиха грешки, а на другото бяха много близо до нас, но ние успяхме", каза Гигова на летище София.
  "Това състезание беше една подготовка за Европейското първенство. Всички са много добре настроени към българките, надявам се отново така да си изиграят съчетанията. И, дай боже, ако ги изиграят да имат също така добър резултат", добави тя. Гигова коментира и завръщането си в Техническия комитет на Международната федерация по гимнастика. Както е известно през април Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана отмени наказанията на шестимата членове на Техническия комитет по художествена гимнастика към ФИГ, сред които беше и тя.
  "Нормално се чувствам в Техническия комитет, там ми беше мястото. Имаше една година, в която се изчакваха резултати и решения, но в крайна сметка бяхме напълно оневинени. То се очакваше всъщност", заяви бившият президент на БФХГ.

 • Ина Ананиева: Радвам се, че момичетата бяха оценени достойно
  Старши треньорът на националния ансамбъл за жени по художествена гимнастика Ина Ананиева е доволна, че този път момичетата са били оценени достойно. Това каза Ананиева при завръщането си днес от турнира от Световната купа в Минск (Беларус), където националния ансамбъл спечели три златни медала.
  "Много сме щастливи. Честно казано за нас беше голяма изненада, въпреки че момичетата бяха в добра форма. Радвам се, че освен на нашата Световна купа в София, успяхме и в Беларус да завоюваме три златни медала. Тези съчетания ги готвим от ноември миналата година. Изпробвахме нови трика, а всички специалисти споделиха, че момичетата са в една много добра форма и играят много убедително и уверено. След този успех сега всички очаквания ще бъдат много високи. Надявам се да имаме този късмет и на Европейското първенство, защото момичетата са в страхотна форма. Забележки нямам. Нашият отбор беше единственият, който успя да изиграе четири съчетания без груби грешки и това беше отбелязано от всички специалисти. Радвам се, че този път бяхме оценени достойно", каза Ананиева. Гимнастичките от ансамбъла също бяха изключително щастливи.
  "С всяко състезание конкуренцията расте. Може би от 10-11 най-силни отбора, само два ги нямаше. Това, което направихме беше наистина много хубаво, много голямо и с добър старт преди Европейското първенство. Празнуване няма да има, защото имаме европейско. Ако там успеем да повторим успеха, или да си играем поне така чисто съчетанията, едва тогава ще можем да празнуваме. Относно тези три златни медала, аз откакто съм състезател в ансамбъла, не съм срещала отбор с три златни медала. Затова сме много щастливи и много се радваме. Но радостта ни няма да трае много дълго, защото вече почти я забравихме, тъй като ни предстои много по-важна цел", каза Ренета Камберова.
  "Ина Ананиева е много добър педагог и треньор и знае точно кога трябва да ни вкара във върхова форма. Мисля, че точно на това състезание бяхме в топ форма и на предстоящото Европейско първенство ще бъдем в още по-добра форма", добави Христиана Тодорова. "Ще дадем най-доброто от себе си на Европейското първенство и се надяваме да се възнагради това, което ще направим", коментира Михаела Маевска.

 • Ансамбълът на България с нови два златни медала на турнира в Минск

  Националният ансамбъл на България по художествена гимнастика за жени спечели и двата златни медала на финалите на отделните уреди на турнира от Световната купа в Минск (Беларус). Българските гимнастички, които вчера станаха шампионки в многобоя, днес също изиграха страхотно композициите си.
  На 3 топки и 2 ленти те получиха оценка от 17.483 точки, а на 5 чифта бухалки - 17.650 точки. Ансамбълът е в състав Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова, Михаела Маевска-Величкова и Христиана Тодорова с треньор Ина Ананиева. Така българките приключват турнира с 3 златни отличия.
  На бухалки среброто взеха домакините от Беларус със 17.500 точки, следвани от Израел със 17.333 точки. На топки и ленти втори са Израел със 17.233 точки, а трети - Испания със 17.067 точки.

 • Българският ансамбъл спечели златен медал в многобоя в Минск

  Националният ансамбъл на България по художествена гимнастика за жени спечели златния медал в многобоя на турнира от Световната купа в Минск (Беларус). Българските гимнастички играха перфектно и днес на топки и ленти и бяха оценени със 17.400 точки. Тя показаха и новите си трика. Вчера националките получиха 17.400 и за съчетанието си с бухалки. Ансамбълът е в състав Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова, Михаела Маевска-Величкова и Христиана Тодорова с треньор Ина Ананиева.Така българките получиха най-високи оценки и за двете си съчетания и спечелиха златото в многобоя със сбор от 34.800 точки.
  На второ място остана Испания с 34.300 точки, а третото място в многобоя си поделиха Япония и Израел, които получиха еднакъв сбор от 34.150 точки.
  Утре българският ансамбъл ще участва на финалите на отделните уреди.
  В турнира участват 15 отбора, като отсъства само Русия. Българските грации бяха наградени от Мария Гигова, която беше Технически делегат на Международната федерация по гимнастика.

 • Българският ансамбъл с първа оценка на бухалки на СК в Минск
  Националният ансамбъл на България по художествена гимнастика за жени получи първа оценка за съчетанието си на пет чифта бухалки на турнира от Световната купа в Минск (Беларус). Българските гимнастички играха перфектно и бяха оценени със 17.400 точки.
  Ансамбълът за жени е в състав Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова, Михаела Маевска-Величкова и Христиана Тодорова с треньор Ина Ананиева. След българките са Беларус със 17.150 точки и Испания със 17.050 точки
  Утре е надпреварата на топки и ленти при ансамблите. В турнира участват 15 отбора.

 • Държавен първенство категория „А“ , Велико Търново

  възраст ДМВ
  . Калия Богданова Левски Илиана е 1-ва в многобоя, 2-ра на въже, 2-ра на обръч, 3-та на топка
  . Елизабет Иванова Левски Илиана е 4-та в многобоя, 1-ва на въже, 4-та на обръч, 4-та на топка
  . Мария Такова Левски Илиана е 10-та в многобоя
  . Лора Петкова Левски Плюс е 11-та в многобоя, 4-та на въже
  . Михаела Лилкина Левски Плюс е 32-ра в многобоя
  - ОТБОРНО
  . Левски Илиана 1 - 1-во място
  . Левски Илиана 2 - 6-то място
  . Левски Плюс 11-то място

  възраст ДСВ
  . Антонина Итова Левски Илиана е 1-ва в многобоя, 1-ва на обръч, 3-та на бухалки, 6-та на лента
  . Камелия Стоилова Левски Плюс е 30-та в многобоя, 6-та на бухалки

  възраст ЖЕНИ
  . Аделина Петкова Левски Илиана е 3-та в многобоя, 2-ра на обръч, 3-та на топка, 2-ра на бухалки, 4-та на лента
  . Стела Георгиева Левски Илиана е 4-та в многобоя, 8-ма на топка, 5-та на бухалки, 8-ма на лента
  . Кристалина Атанасова Левски Плюс е 7-ма в многобоя, 6-та на обръч, 4-та на топка, 4-та на бухалки, 5-та на лента
  . Александра Георгиева Левски Плюс е 20-та в многобоя
  . Калина Бойчева Левски Плюс е 25-та в многобоя
  . Алекс Христова Левски Плюс е 32-ра в многобоя
  - ОТБОРНО
  . Левски Илиана 3-то място
  . Левски Плюс 6-то място


 • Награждават Нешка Робева и Илиана Раева по време на турнира от СК в Корбей-Есон

  От днес до 11-и май ще се проведе един от най-престижните кръгове от Световната купа по художествена гимнастика във френския град Корбей-Есон.
  На него България ще бъде представена от Мария Матева и Невяна Владинова при жените, а ансамблите жени и девойки ще играят демонстративно. На специална церемония по случай 40-годишния юбилей на турнира ще бъдат наградени Нешка Робева и Илиана Раева.
  Робева е първа състезателка, която е спечелила турнира през 1974-а година, а Илиана Раева е състезателката с най-много титли - четири (през 1978, 1979, 1980 и 1982 година). Именно на този турнир започва спортната кариера на настощия председател на БФХГ Илиана Раева. На него за първи път след дълга пауза тя побеждава силните гимнастички на бившия СССР.

 • Четвърто и шесто място за ансамбъла на България от СК в италианския град Песаро

  Националният ансамбъл зае четвърто и шесто място във финалите на отделните уреди на турнира по художествена гимнастика от Световната купа в италианския град Песаро. Възпитаничките на Ина Ананиева - Ренета Камберова, Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Цветелина Стоянова и Христиана Тодорова, вчера спечелиха бронзов медал в многобоя, но днес останаха без отличия.
  На три топки и две ленти те се класираха на четвърто място с оценка 17.050 точки. Българките разделиха шестото място във финала на пет чифта бухалки с тима на Израел, след като допуснаха грешки. Двата отбора са с равна оценка от 16.650 точки.
  Златните медали и на двата уреда взеха домакините от Италия със 17.550 точки на бухалки и 17.400 на топки и ленти.

 • Националният ансамбъл на България спечели бронзов медал в многобоя на турнира от СК в италианския град Песаро

  Националният ансамбъл на България за жени спечели бронзов медал в многобоя на турнира от Световната купа по художествена гимнастика в италианския град Песаро. Възпитаничките на Ина Ананиева събраха сбор от 34.483 точки.
  Снощи те получиха втора оценка на съчетанието с 5 пет чифта бухалки - 17.250 точки, а днес на три топки и две ленти са с четвърта оценка от 17.233 точки. Така българките в състав Ренета Камберова, Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Цветелина Стоянова и Христиана Тодорова се класираха и за двата финала, които са утре.
  Шампион стана Италия с 35.400 точки (17.650 на топки и ленти и 17.750 точки на бухалки). На второ място е Беларус с 34.499 точки (17.533 и 16.966). В топ шест са още Япония с 34.383 точки, Израел с 34.100 точки и Азербайджан с 33.666 точки. В надпреварата участват 19 ансамбъла, но сред тях не е Русия.

 • Държавен турнир „Златен обръч“ във Варна
  . Калия Богданова Левски Илиана е 7-ма в многобоя, 2-ра на въже, 8-ма на топка
  . Елизабет Иванова Левски Илиана е 25-та в многобоя
  . Натали Гигова Левски Илиана е 32-ра в многобоя
  . Мария Такова Левски Илиана е 34-та в многобоя
  . Михаела Лилкина Левски Плюс е 60-та в многобоя

 • Държавен първенство категория „ЕЛИТ“ във Велико Търново

  възраст ДМВ
  . Натали Гигова Левски Илиана е 24-та в многобоя

  възраст ДСВ
  . Алена Лобачева Левски Илиана е 8-ма в многобоя, 8-ма на топка, 7-ма на лента
  . Цветелина Арсенова Левски Илиана е 13-та в многобоя
  . Ванина Стойчева Левски Плюс е 14-та в многобоя
  . Йоана Пенева Левски Илиана е 18-та в многобоя, 8-ма на лента
  . Вивиан Черноокова Левски Илиана е 25-та в многобоя
  . Мария Тодорова Левски Плюс е 28-ма в многобоя

  възраст ЖЕНИ
  . Кристина Великова Левски Илиана е 8-ма в многобоя, 5 на обръч, 4 на топка
  . Моника Симеонова Левски Плюс е 18-та в многобоя


 • КВАЛИФИКАЦИЯ за ДП „ЕЛИТ” ДМВ,ДСВ,ЖЕНИ в София

  възраст ДМВ
  . Натали Гигова Левски Илиана се класира по право като член на НО
  За ДП "Елит" се класираха първите 18 състезателки като между тях не попаднаха състезателките на клуба, които се квалифицираха съответно на:
  . Лора Петкова Левски Плюс е 22-ра
  . Калия Богданова Левски Илиана е 23-та
  . Екатерина Лобачева Левски Илиана е 24-та
  . Елизабет Иванова Левски Илиана е 27-ма

  възраст ДСВ
  За ДП "Елит" се класираха първите 18 състезателки
  . Алена Лобачева Левски Илиана 5-та
  . Йоана Пенева Левски Илиана 6-та
  . Кристияна Чалмас Левски Илиана 11-та
  . Ванина Стойчева Левски Плюс 12-та
  . Мария Тодорова Левски Плюс 13-та
  . Вивиан Черноокова Левски Илиана 18-та

  възраст ЖЕНИ
  За ДП "Елит" се класираха първите 18 състезателки
  . Кристина Великова Левски Илиана е 5-та
  . Моника Симеонова Левски Плюс е 10-та
  Кристи Попова Левски Илиана се класира 19-та и отпадна от участие в ЕЛИТ


 • Пето и шесто място за ансамбъла на финалите на отделните уреди на турнира в Щутгарт
  Националният ансамбъл на България за жени завърши на пето и на шесто място на финалите на отделните уреди на турнира от Световната купа по художествена гимнастика в германския град Щутгарт. Възпитаничките на Ина Ананиева, които снощи спечелиха бронзов медал в многобоя, днес допуснаха грешки в изпълненията си. На 3 топки и 2 ленти българките са пети с оценка от 16.950 точки, а на 5 чифта бухалки - шести с 16.850 точки.
  Българките са в състав Михаела Маевска, Ренета Камберова, Христиана Тодорова, Цветелина Найденова и Цветелина Стоянова. На топки и лента шампион е Русия със 17.850 точки, а Израел и Италия разделиха второто място с еднакви оценки от 17.150 точки. Пред България е и Азербайджан със 17.050 точки. На бухалки победи отново Русия с 18.300 точки, пред Италия със 17.300 точки, Азербайджан със 17.100 точки, Украйна със 17.000 точки, Израел с 19.600 точки и България.

 • Ансамбълът ни с бронзов медал в Щутгарт в многобоя

  Националният ансамбъл на България за жени спечели бронзов медал в многобоя на турнира от Световната купа по художествена гимнастика в германския град Щутгарт.
  Възпитаничките на Ина Ананиева събраха сбор от 34.216 точки. Българките получиха първа оценка за съчетанието си с 3 топки и 2 ленти - 17.166 точки след много силно изиграване, както и четвърта оценка на 5 чифта бухалки от 17.050 точки.
  Българките са в състав Михаела Маевска, Ренета Камберова, Христиана Тодорова, Цветелина Найденова и Цветелина Стоянова. Ансамбълът на България се класира и за двата финала утре.
  Победител стана отборът на Русия със сбор от 35.049 точки. Рускините получиха едва пета оценка на топка и ленти от 16.816 точки. На второ място е Италия с 34.266 точки. В топ 6 са още Азербайджан с 33.950 точки, Израел с 33.833 точки и Украйна с 32.999 точки.

 • Държавен турнир „Жулиета Шишманова“ в Бургас

  възраст ДСВ
  . Алена Лобачева СК "Левски Илиана" е 9-та в многобоя, 8-ма на обръч
  . Йоана Пенева СК "Левски Илиана" е 11-та в многобоя, 7-ма на бухалки, 7-ма на лента
  . Цветелина Арсенова СК "Левски Илиана" е 15-та в многобоя
  . Ванина Стойчева СК "Левски Плюс" е 18-та в многобоя
  . Кристияна Чалмас СК "Левски Илиана" е 22-ра в многобоя, 8-ма на лента
  . Мария Тодорова СК "Левски Плюс" е 33-та в квалификациите
  . Камелия Стоилова СК "Левски Плюс" е 40-та в квалификациите

  възраст ЖЕНИ
  . Аделина Петкова СК "Левски Илиана" е 11-та в многобоя, 6-та на бухалки, 8-ма на лента
  . Кристина Великова СК "Левски Илиана" е 14-та в многобоя
  . Кристалина Атанасова СК "Левски Плюс" е 16-та в многобоя
  . Моника Симеонова СК "Левски Плюс" е 18-та в многобоя
  . Кристи Попова СК "Левски Илиана" е 26-та в квалификациите
  . Калина Бойчева СК "Левски Плюс" е 37-ма в квалификациите


 • Държавен турнир „Руми и Албена“ във Варна

  - възраст ДЕЦА
  . Кристен Стоилова СК „Левски Илиана“ е 4-та в многобоя, 6-та на без уред, 4-та на въже
  . София Красимирова СК „Левски плюс“ е 12-та в многобоя

  - възраст ДМВ
  . Калия Богданова СК „Левски Илиана“ е 8-ма в многобоя, 4-та на обръч, 8-ма на уред по избор
  . Лора Петкова СК „Левски плюс“ е 14-та в многобоя

  - възраст ДСВ 2001
  . Вивиан Черноокова СК "Левски Илиана" е 6-та в многобоя, 6-та на обръч, 8-ма на топка, 5-та на уред по избор
  . Камелия Стоилова СК "Левски плюс" е 10-та в многобоя

  - възраст ДСВ 1999-2000
  . Цветелина Арсениева СК "Левски Илиана" е 5-та в многобоя, 5-та на бухалки, 4-та на лента
  . Алена Лобачева СК "Левски Илиана" е 5-та на обръч, 4-та на топка

  - възраст ЖЕНИ
  . Моника Симеонова СК "Левски плюс" е 5-та в многобоя, 5-та на обръч, 6-та на топка, 7-ма на бухалки, 7-ма на лента
  . Аделина Петкова СК "Левски Илиана" е 8-ма в многобоя, 5-та на топка, 2-ра на бухалки, 4-та на лента

 • Българския ансамбълът за жени спечели 4 медала на турнира Гран При в Москва

  Българският ансамбъл по художествена гимнастика за жени спечели три медала от първия за годината турнир от веригата Гран при в руската столица Москва. След вчерашния бронз в многобоя, днес възпитаничките на Ина Ананиева станаха втори на финала на съчетанието с 5 чифта бухалки с оценка от 16.950 точки и трети на три топки и две ленти с 16.833 точки.
  Така България завършва с четири медала (2 сребърни и 2 бронзови) след среброто на ансамбъла за девойки в петък. Българките са в състав Михаела Маевска, Ренета Камберова, Христиана Тодорова, Симона Дянкова, Цветелина Найденова и Цветелина Стоянова. Домакините от Русия взеха и трите златни медала. След вчерашната титла в многобоя, днес те са първи на бухалки със 17.500 точки и на ленти и топки със 17.883 точки. Тимът на Азербайджан, с българската треньорка Мариана Василева, е втори на ленти и топки с 16.950 точки и трети на бухалки с 16.833 точки. Сред съдиите на турнира бе и вицепрезидентът на БФХГ Мария Петрова.

 • Ансамбълът с бронз в многобоя в Гран при на Москва

  Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели бронзов медал в многобоя на първия за годината турнир от веригата Гран при в руската столица Москва. Българките са в състав Михаела Маевска, Ренета Камберова, Христиана Тодорова, Симона Дянкова, Цветелина Найденова и Цветелина Стоянова.
  Възпитаничките на Ина Ананиева играха без грешка съчетанието си с пет чифта бухалки и получиха оценка от 17.216.
  На ленти и топки българките направиха грешки и бяха оценени с 15.266 точки. Златото взе Русия, а на второ място остана Израел. Утре са финалите на отделните уреди.
  България събра сбор от 32.482 точки. Златото взе Русия с 34.582 точки (16.716 на бухалки и 17.866 точки на ленти и топки), а на второ място остана Израел с 33.333 точки (16.933 и 16.400).
  И трите отбора в призовата тройка допуснаха грешки. В топ 6 са още Япония, Азербайджан и Узбекистан. В състезанието участваха 9 ансамбъла. Утре са финалите на отделните уреди.

 • Гимнастичките с по-сложни съчетания през 2014-а
  Националният ансамбъл за жени показа новите си съчетания за сезона по време на днешното контролно на националния отбор по художествена гимнастика в зала „Раковски“.
  В контролното взеха участие пет жени – Мария Матева, Невяна Владинова, Сара Стайкова, Катрин Тасева и Радина Филипова, пет девойки и ансамбъл жени, информира БТА.
  Не участваха Анастасия Киссе и ансамбъл девойки. Старши треньорът на националния ансамбъл за жени Ина Ананиева разказа подробности около подготовката и новите съчетания.
  „Относно избора на музиката, исках да е нещо, много различно, много не традиционно, двете съчетания да нямат нищо общо. Мисля, че успяхме да го направим. Музиката на бухалки е на Георги Андреев, народна музика. Мисля, че композицията се получи страхотно. На топки и ленти е по филмова музика, на най-новия филм на „Хензел и Гретел“. На мен по-любимото съчетание ми е на топки и ленти, защото е по-нестандартно, малко сме излезли от стандарта и се получи. Има хор, защото само в едно от съчетанията можем да използваме текст“, каза Ананиева.
  „Същинската подготовка я почнахме към ноември. Преди това момичетата имаха възстановителен лагер, след това се качихме на Белмекен. Повече време ни отне да намерим музиките. Аз вече като чух музиките, имах представа както ще се случва. За поредна година, като идеи, най-хубавите неща ни се получиха на Белмекен. Там имахме време на спокойствие да измислим стъпките, дребните престроявания, изобщо там го направихме“, добави тя.
  По време на контролното състезание Ина Ананиева изпробва две от резервните си състезателки за място в съчетанието с ленти и топки. Момичетата изиграха два пъти композицията пред съдиите с по една промяна в състава. По този повод Ина Ананиева каза:
  „По принцип моята концепция за четиригодишния цикъл, аз казах, че искам да налагам млади момичета в този отбор, защото останалите пет са супер опитни и смятам, че шестата състезателка не съм я намерила на 100 процента, затова ще въртя, ще пробвам, ще изпробвам млади момичета“.
  „Михаела Маевска е от около 10 години в националните отбори и това е голямо натоварване за нейния организъм, смятам, че тя трябва да по-облекчена, че трябва да играе в едното съчетание, защото ми е много ценен състезател и за да мога да я съхраня още две години и половина, затова я изкарах от едното съчетания. Има предложение за Рио, в ансамблите да участват само 5 състезателки, без резерва, а това е още по-добре, защото имам страхотна конкуренция“, добави Ананиева.
  Първото състезание на ансамбъла е в руската столица Москва.
  „В края на месец февруари заминаваме за първото ни състезание – Гран при в Москва. Искам пак да стартираме там, защото това не е състезание от Световните купи. Искам там да прегорят, преди големия старт в Щутгарт, където е Световна купа -А категория. За първа година организират в Германия подобно състезание. След това ни предстоят Световни купи в Песаро, Лисабон, следва Европейско първенство, следва любимото ни състезание в София, което ще е малко преди Световното първенство, което мисля, че е много добър ход. Една купа в Казан преди това още. Имаме две големи първенства в една година, но смятам, че момичетата ще се справят. Ще тренираме в София до състезанието в Москва, след това веднага заминаваме на „Спорт палас“. Там искам да се изолираме, да се концентрираме две седмици. Максимално да изчистим нещата откъм артистичност, музикалност, чистота на изпълнение, на трудности“, коментира още Ананиева.

 • Грациите ни се готвят в София за началото на новия сезон
  Националният ансамбъл по художествена гимнастика се подготвя в София за началото на новия сезон. Възпитаничките на Ина Ананиева подготвят две нови композиции, различни по стил и много интересни.
  Първото състезание на отбора ще бъде турнира Гран При в Москва (Русия) 28-и февруари - 2-и март, след което ще пътуват за Световната купа в Щутгарт (Германия) 22-23 март.
  Националните отбори индивидуално жени и девойки са на лагер в Спортпалас във Варна. Жените индивидуално също ще стартират сезона на Гран При в Москва.
  Ерика Зафирова и Катерина Маринова ще участват квалификациите за младежките олимпийски игри в Москва, които са по време на турнира Гран При в края на февруари, посочва БТА. Преди това те ще участват на международни турнири в Естония и в Унгария.


 • Pixelhead Всички права запазени — Pixelhead