Please download Java(tm).

Мария Колева,
спортно-технически директор

Тя се изгражда като спортен ръководител

Спортно-техническият директор на клуб "Илиана" Мария Колева е родена на 10.08.1977 г. и е с много богата биография като гимнастичка. И тя има щастието да получи първите си уроци в този спорт от Златка Бончева. И да продължи израстването си в ръцете на други прекрасни треньорки от онова време като Йорданка Такова, Илиана Раева, Росица Донкова, за да се превърне в безспорната звезда на клуба си, за който печели много и различни отличия като бронза на изключително силния международен турнир за купа "Дерюгина" в Киев.
Всъщност да се изброят всичките й призове от вътрешни и международни състезания е направо невъзможно. Ето най-големите. През 1996 г. с националния ансамбъл става световна шампионка и втора на олимпийските игри в Атланта. Най-хубавото е, че след прекратяването на активната си състезателна кариера Мария Колева остава в клуб "Илиана" и показва отлични организаторски качества. И не само това. Наложили се да поеме треньорски функции - тя е винаги на линия. Има отличен подход към децата, също и усет към извайването на елементите. И не случайно в нейно лице Илиана Раева вижда своята достойна заместничка като президент на клуб "Илиана" - "като му дойде времето".

Думи на Илиана: "Винаги съм казвала, че хората са неповторими, но не са незаменими. Всеки човек носи своята индивидуалност, затова много се надявам, като гледам колко умна и делова е Мария, един ден да ме наследи като президент на клуба. Тя може да взима самостоятелни решения, да увлича хората след себе си, изявява се като лидер, има много модерно мислене и абсолютно подплатено самочувствие. Вече овладява с успех новото в комуникациите с хората, разбира от мениджмънт и реклама. Нещо, в което аз й отстъпвам. Тя беше до мен в един от най-трудните периоди - при първите стъпки на клуба като моя състезателка. И постигна много. Вярвам, че ако поеме ръководството на клуба, ще го ръководи по-добре от мен. "