Please download Java(tm).

Ученици се състезават с лицеви опори пред Илияна Раева

Агенция ФОКУС

Пилотен проект за рационално хранене, физическа активност и здравословен начин на живот беше представен днес пред ученици от столичното 35-то училище "Добри Войников" от треньорката по художествена гимнастика Илияна Раева, националната състезателка Елизабет Паисиева и лекаря на националния отбор д-р Мариела Сиракова. Проектът е инициатива на Български форум на бизнес лидерите, "Астра Зенека" и "Аква Сорс".
В своята лекция д-р Сиракова представи основните съвременни принципи на рационалното хранене, съчетани с физическа активност в ежедневието на децата. Тя наблегна върху практическия си опит от дългогодишната работа с националния отбор, съставен предимно от състезателки, които са на възрастта на учениците, изпълнили зала "Максима" на УАСГ.
Участничката на последните Олимпийски игри в Атина Елизабет Паисиева запозна учениците със своя хранителен режим, който и позволява на 18 години при ръст 167 см да тежи само 45 кг, като същевременно издържа на ежедневните тренировки от по 8 - 10 часа с големи физически натоварвания. Елизабет акцентира върху принципите на разделното хранене, към които се придържа от около две години.
Най-голям възторг предизвика хрумването на Илияна Раева да обяви импровизирано състезание на подиума сред момчетата за най-голям брой лицеви опори. Под ентусиазираните възгласи на съучениците си, състезаващите се двойки показаха прилична за възрастта си издържливост и си тръгнаха с обещание от именитата треньорка и съпруга на Наско Сираков да получат футболна топка с автографи на футболистите от "Левски".
Да спортуват, да се хранят правилно и здравословно,да избягват тютюнопушенето, дрогата, заседяването пред компютъра препоръча Илияна на учениците.