Please download Java(tm).

Тайните на Илиана Раева

Като чуя за диета, ми настръхва косата
Мъжът изневерява с онова между краката, а жената – с глава, което по-голяма изневяра.

1.Спазваш ли някакви диети и какви?

Като чуя за диета или нещо от този род, просто ми настръхва косата. Веднага ми изникват асоциациите на моята спортна кариера. На 38 години съм и истината е, че, откакто вече 4 години не пуша, качих някое и друго килограмче, но така се харесвам повече. Така че не пазя никакви диети. Благодарение на спорта и на гена, който нося, не ми личи, че си хапвам всичко, дори понякога и да е вредно. Последните няколко месеца някакъв нов вкус имаше у мен и си купувах черен хляб, но бързо се поправих и се върнах на хубавия бял хляб.Иначе ям, каквото сготви майка ми.

2. Одобряваш ли пластичната хирургия и на кои места от тялото?

Абсолютно я одобрявам и смятам, че всяка жена, която има възможност, би трябвало най-напред да се поинтересува от добър хирург. Ако намери такъв и може да си го позволи, няма нищо лошо да направи вида си по-приятен за околните и да подобри собственото си самочувствие. Нищо чудно и аз да прибегна някой ден до услугите на пластичен хирург. Което не значи, че съм суетна, напротив. Доста често съм безотговорно неглиже, но много харесвам жените, които държат на външния си вид.

3. Пълно, частично или никакво обезкосмяване?

Илиана предпочита компанията на мъжа си Наско Сираков и неговия приятел Емо Костадинов

Да, всякакво. Просто на мен генът ми е такъв, че нямам много косми. Но ако имах, щях да го направя.

4. Какви дрехи предпочиташ – пола или панталон? С какво обичаш да стоиш вкъщи?

Обичам и полите, и панталона. До преди 4 години, когато бях много слабичка, обожавах минижупа и при най-малка възможност ходех с мини. Сега много обичам дългите поли и обикновено гледам да има някоя много голяма цепка. А вкъщи единственото, с което стоя, е анцунг през зимата и къси панталонки и фланелка през лятото.

5. Имаш ли любима марка парфюм и козметика?

Аз съм от тези хора на крайностите, дето като си харесат нещо или не го харесат, то е за цял живот. Имам един любим парфюм от 29 години. Бях на14 години, когато Лили Игнатова за първи път излезе в чужбина и ми донесе от Канада Кло на Лагерфелд. И в момента съм със същия парфюм. Обичам също Палома Пикасо и Картие. Изобщо обичам силните и натрапчиви парфюми. Козметика обичам много и употребявам най-различна, главно от естествени растителни продукти като Клиник, Кларис, Шизейдо. От една седмица съм със страхотни български кремове. Струват по 2 лева и са фантастични. Много вярвам в силата на растенията и на билките. От Ванга съм чувала пък, че на всеки човек му подхождат билките единствено в неговата държава,там, където е роден. И наистина се оказва, че за мен тази козметика е страхотна Ние имаме страшно хубави неща, но не ги ценим, защото сме абсолютни комплексари и не ги ценим. Смятаме, че задължително козметиката трябва да е от чужбина и да е скъпа, като често не се интересуваме какво има в нея.

6. Кое определение е по-валидно за теб – жена-домакиня и къщовница или бизнесдама и професионалист?

Бих съчетала двете неща. Не харесвам само едното. За мен бизнесдамата е жена, която е решила да даде нещо на обществото, на работното си място. Тя трябва да умее да прави пари и да подсигурява работни места на други хора. В същото време нееднократно съм казвала, че семейството ми е на пиедестал. Смятам че призванието на жената е да износи плода, да го роди и възпита, т.е. тя се крижи за съществуването на нашия свят. Така че за мен първото е жена-къщовница, а после бизнесдама и професионалист. Което не значи по цял ден да чисти и готви. Тя трябва да знае винаги проблемите на децата, да е опора във всяко отношение на един силен мъж. Той трябва да е водещата фигура.

7. Най-конфузната житейска ситуация, в която си попадала?

Изпадала съм в много конфузни ситуации, но не съм разбирала, че са такива. Може би, защото никога не съм плащала данък обществено мнение. Не аз, но мъжът ми умря от срам с наши много близки приятели, които обаче цяла година не съм се сетила да попитам какви са помежду си. Така веднъж казах нещо за сина й, а се оказа, че той и е мъж, стана много конфузно, но аз така и не се изчервих дори. Имам толкова такива случаи, че приятелите ме наричат “Илиана жълтата фланелка”.

8. В каква ситуация не би искала никой да те види, дори за секунда?

Преди мач на мъжа ми. Не знаете какво представлявам! Гледам стреснато, втренчено, изобщо емоцията от футбола при мен е много по-силна, отколкото страхът от едно голямо състезание по художествена гимнастика. Не бих искала никой да ме познае и когато карам кола и някой шофьор ме вбеси. Тогава съм типична българка или по-точно – балканджийка.

9. Твоята рецепта за поддържане на хубава фигура?

Ако ви кажа, че работя в зала за художествена гимнастика и дори не правя едно минимално движение с тялото си. Изпитвам такава ненавист към физическото напрежение и спорта, заради годините, които съм имала. Атрофиралият начин на живот започва да ми се отразява много сериозно. Много сериозно се замислям най-сетне да тръгна на фитнес.

10. Какво е за теб първата любов?

Авантюра, поне моята. Това е интерес към неизвестното, желание да се срещнеш с нещо, което не познаваш, но очакваш с невероятно желание.

11. Вярваш ли в истинското приятелство между мъж и жена без интимни отношения? А в истинското приятелство между жени?

Абсолютно вярвам. Аз имам страхотни приятели и съм жена, която много обича мъжете и 100% приемам техния мъжки свят. По отношение на жените, аз станах на 36 години, преди да открия моята най-добра приятелка. Много късно стана това за мен, но е страхотно. Нещо, което не съм имала дотогава.

12. Доколко важен е сексът за една връзка?

Ужасно важен, нещо, много необходимо. Това е краят и върхът на един приятен или неприятел, лесен или труден ден. Няма нищо по-красиво от секса между двама влюбени. Аз съм жена, която не би могла да има сексуална връзка с мъж без чувства. Жената според мен изневерява на мъжа с глава, а мъжа -с онова между краката. Затова женската изневяра е много по-голяма.

13. Как ще реагираш, ако една жена ти признае, че е била с твоя партньор? А ако е близка твоя приятелка.

Ако съм на 18 години, ще направя грандиозен скандал, ще крещя, ще хвърлям през балконите… Ако съм на 28 – ще спра да говоря известно време, ще страдам, ще бъда най-нещастната жена на света. На 38 години бих провела един много сериозен разговор и с единия, и с другия. Но без толкова много емоция. Пък де да знам?

14. Ако трябва да си харесаш съпруг единствено между трите типа – мутра, политик и комплексиран интелектуалец, кое ще предпочетеш?

Никога не бих избрала политик. За мен това е най-унизителното нещо в България.

15. Най-големите недостатъци и най-големите плюсове на българския мъж?

Не са галантни, не са кавалери все още, въпреки че младите мъже вече са много повече от предишните поколения. Другото може би е, че болшинството не са добри татковци. Криворазбрано е, че да даваш пари на детето си, да го задоволиш отвсякъде е идеалният татко. Иначе българина има много чувство за хумор, което му позволява да оцелява и е много гъвкав в оцеляването камо мъж в обществото.

16. Вслушваш ли се в съветите на приятели?

Научих се да се вслушвам. Като млада бях дръзко и буйно момиче, което си въобразяваше, че има едно мнение и то е моето. Но се промених. Бях един егоист, но вече не съм.

17. Какво е твоето лекарство срещу стреса и депресията? Кои стимуланти одобряваш?

Чета книги, в които се търси истината за живота, за нашето съществуване. Имах и щастието да познавам хора като Ванга, един китаец Сан, които силно повлияха на начина ми на мислене и на живот. Също и нашата разкошна православна религия и чудотворното лечение на билките.

18. Как приемаш авантюрите от типа “секс за една нощ”?

Приемам ги, това съществува и в много хора оставят хубав спомен.