Please download Java(tm).

Илиана Раева: Внуших си, че Нешка Робева ще прелъсти Наско!

Милиция сдобрила гимнастичката и футболиста при един от семейните им скандали


От около седмица по водещите телевизии се върти агресивно реклама на новото списание на Илиана Раева. Бившата шампионка по художествена гимнастика сама избра да е лице на изданието си, което носи странното име "Слави магазин". Появиха се слухове, че списанието е кръстено на шоумена Слави Трифонов, които разсмиват Илиана.
"Не, Слави няма нищо общо. Това е множественото число на "слава", пояснява гимнастичката. В новото си начинание Раева е инвестирала близо 100 хиляди евро. Тя е убедена, че списанието й ще успее да се наложи. На първата корица е поставен Христо Стоичков, който през лятото се спрягаше за неин любовник.
Илиана се кълне, че с Ицо я свързва само добро приятелство. Тя изобщо не го харесвала като мъж. Това обаче е повод да разкаже за мъжете, които са оставили отпечатък в живота й.
"От дете бях лидер и лесно влизах в контакт с момчетата, още тогава им привличах вниманието. Но съучениците ми имаха респекта - не им позволявах да се закачат и да ме притесняват", разказва абсолютната европейска шампионка по художествена гимнастика.
Първите й детски любовни чувства били към Любо. С него ходили на немска забавачка. Той обаче така и не разбрал за трепетите й.
"Бях много по-задръстена от съученичките си. Чак в осми клас си хванах гадже. Казваше се Асен Георгиев. Наричаха го Киса, защото много си падаше по групата "Кис". Но и това бе само младежко увлечение без интимност. Тогава бях много заета, защото исках да стана голяма гимнастичка. В живота си досега не съм допускала мъж да ми въздейства по някакъв начин, с изключение на баща ми и с удоволствие признавам - съпруга ми Наско Сираков. Още като ученичка си бях изградила висок критерий за силния пол", връща се назад във времето Илиана.
Психолозите твърдят, че за момичетата образът и моделът на поведение на баща им е решаващ при изграждането на идеала им за мъж, но Илиана Раева споделя, че в нейния случай това не важи. "Двамата са коренно различни. Обожавам баща си, който е безкрайно добър и толерантен към жените. Има и невероятно чувство за хумор. Възпитаваше ме да съм честна и трудолюбива. Той ме записа да тренирам художествена гимнастика. Докато Наско носи подчертано чувство за лидерство, често даже е бил безкомпромисен. Едно от нещата, с които ме впечатли, е именно характерът му.Той е много краен човек, но аз харесвам такива мъже. Не симпатизирам на по-меките и толерантни хора, а на дръзките. Един мъж не е ли категоричен и твърд, не ми го хвали. Трябва да е малко диктатор, това ме впечатлява", обяснява Раева.
Тя е доволна, че с годините Наско не се е променил. "Като ученичка съм имала разни мимолетни приятели, които дори вече не си спомням добре, но нито един от тях не може да се сравнява с Наско. Смятам, че съм абсолютна късметлийка, целуната от съдбата, за това, че намерих мъжа на живота си. При нас дори и след 23 години любовта гори с пълна сила и сме все така влюбени, както в началото."
Романът между Илиана и Наско започнал през 1982 г. Тогава футболната ни надежда случайно гледа европейското по художествена гимнастика в Ставангер, в което участвала и младата ни грация. Много я харесал и по-късно й се обадил:
"Всъщност ни свърза Красимир Коев - негов приятел футболист. Първоначално се отнесох скептично към Наско. Даже по телефона го разпитах с какъв цвят коса и очи е. Той леко се обиди, защото минаваше за известен футболист и имаше много ухажорки. Когато го видях обаче, останах очарована, първо, разбира се, от визията му. Той беше високо и красиво момче и на ум си казах ау, какъв хубав футболист
Това, с което окончателно ме тушира обаче, беше характерът му. Безцеремонен човек, който си знае цената. За първи път ме заведе в заведението "Димитровград". Когато ми предложи да отидем там, си помислих, че говори за града, и му казах, че не мога да пътувам. Той се засмя и ми обясни, че това е заведение, което е на минута от блока ми. Там ядохме бадеми и пихме коняк, още си го спомням. Ухажването беше дълго. Аз държах да се покажа като горда жена и трудно превземаема крепост. При това инстинктивно винаги съм боравила и използвала добре чисто женските оръжия. Скоро обаче разбрах, че в негово лице ще си намеря майстора. В моя случай върви приказката "Търкулнало се гърнето - намерило си похлупака".
Няма да забравя една случка от първите месеци на връзката ни. Бях на състезание в САЩ и около 40 дни не се бяхме виждали. Като се прибрах, му се обадих. Наско беше на лагер в "Червено знаме". Вечерта избяга и дойде при мен. Изкарахме една незабравима нощ. На сутринта, като се прибирал, обаче го видели. Намери се предател, който го "изпя" на ръководството. За това "престъпление" му наложиха жестоки финансови глоби, даже му казали, че ще го освободят от националния тим. Малко след това за щастие той вкара от 35 метра страхотен гол на мач с Норвегия и му простиха. За мен нямаше никакви последици, защото никой не разбра за случилото се. Трябва да призная, че Нешка Робева беше много толерантна по отношение на гаджетата ни. Ако сме бягали по лагерите, то не беше, за да се. срещаме с момчета, а за да се наядем, защото режимът ни бе суров. Спомням си, веднъж трябваше да свалям килограми и Нешка ме взе у тях. Изненадах се, защото често канеше Наско да идва на гости при нея. В един момент даже почнах да се притеснявам. Втълпих си, че Нешка се опитва да прелъсти Наско и да ми го отнеме. Това беше много глупава, пубертетска мисъл, но ме дерзаеше седмици наред. Споделих го с Наско, а той умря да се смее. Нешка просто е искала да го опознае, да види дали той е подходящо за мен момче.
Друга една случка също няма да забравя. На състезание в Бургас Наско докара целия национален отбор да ме гледа. Но залата беше препълнена и им наредиха столове до самия килим. Тогава така се вдъхнових, че се обърнах с гръб към публиката и изиграх съчетанието си с лице към него. Накрая му се поклоних. Хората в залата разбраха закачката и много ръкопляскаха. Тогава направихме истински спектакъл.
След сватбата страстта ми не намаля, даже се засили. Според мен тя не важи само в аспекта на сексуалните отношения, а съществува в много посоки. Трябва да призная,че в първите две години от брака ни Наско изигра великолепно ролята на Ричард Бъртън в "Укротяване на опърничавата". В началото между нас имаше една жестока борба за напасване. Имаше много скандали и изстъпления, защото и аз не бях лесна. Всяка вечер у нас беше като на война. Комшиите мислеха, че се бием. То не бяха крясъци, то не беше чудо. Веднъж дойде милицията, извикана от съседи. Те като ни видяха, се притесниха. "Ама това ли било? Карайте се по-тихо", каза ни сержанта. Наско ги покани да останат у нас да пият по една бира, аз направих салата и така милицията ни помири.
Ревнували сме се, разбира се, но с времето между нас се установи страхотно доверие и вече не обръщаме внимание на дребните неща. Изневярата я приемам само когато в отношенията на двама души нещо липсва. Но при нас не е така. Сигурна съм в Наско, така както и той в мен. Затова плътно застанах зад него, когато стана онзи скандал с една луда жена.
В медиите писаха, че съм като Хилари Клинтън, която подкрепила мъжа си след случая с Моника. Сравнението обаче не е точно, защото аз съм убедена, че Наско не може да има каквото и да било нещо с онази личност.
Секса поставям на едно от първите места наравно с любовта. Но определено има разлика между младата и зрялата любов. В последната има пълно отдаване", признава Илияна.