Илиана Раева: Направи цирк, който няма да забравя

Потресена съм от медийните изяви на Лили Игнатова. Не можех да си представя, че e способна да каже толкова откровени лъжи по мой адрес, без да й мигне окото. И това от моята добра приятелка, която безкрайно много съм обичала и която е била много близка на моето семейство. Вече говоря в минало време. Обидно ми е, че използва семейното си положение, за да се представя за жертва, а напада мен и Мария Петрова с думите "жени на богати мъже, които не се интересуват колко пари имат и нямат". Преди година
бях оклеветена най-отвратително
от Лили. Тя категорично излъга, че аз стоя зад уволнението на нейната сестра Камелия Игнатова от федерацията.
Лъжа е също, че съм казала: "Гимнастичките може да си изпускат уредите. Съдиите трябва да им изкарват медалите." Но категорично твърдя, че най-важните в този спорт са съдиите. Затова ще продължавам да имам огромни претенции към съдията Камелия Игнатова. Аз обаче не съм я уволнила.
Казах на управителния съвет след световното Баку 2005, че пет пари не давам за златния медал на ансамбъла на един от уредите. Даже бях много по-крайна. И сега заявявам, че ме интересува само един медал и той е в многобоя. Защото на олимпийски игри отличия се дават само там.
До края съм стояла зад Лили Игнатова и никога не съм коментирала нейното вулгарно поведение
Налагало се е да я изкарвам от залата, за да я успокоявам. Но аз я подкрепих през ноември миналата година на управителния съвет, когато имаше предложение ансамбълът да се води от още един треньор - един да готви едното съчетание, друг - второто. Аз съм човекът, който убеди управителния съвет да даде още един шанс на Лили Игнатова. И след всичко това тя застана срещу мен. Затова поисках да ми се извини вчера (б.р. - във вторник) пред всички за лъжите, които изрече по мой адрес. Тя се извини, независимо че направи цирк, който няма да забравя. Простила съм й. Категорично заставам зад това, че Лили Игнатова е най-толерираният треньор през последните години. Толкова компромиси, колкото са правени за нея, не са правени за нито един треньор досега. Никой в нито един момент не е искал нейното отстраняване. Но тя търси медийна защита, за да се застрахова. Никой от хората в управителния съвет не е бил против нея лично. Но винаги
ще имаме претенции към резултатите на ансамбъла
Срамно е да размахва като огромен успех титла от един турнир в Тие и да казва, че това се случва за пръв път от много години. Защото това се случи и през 2002 г.. Браво за този златен медал. Трябва да има резултати. Смехотворно е обаче да говори, че сега се работи за 2008 г. Сега се работи за сега. Вярвам, че тя вече няма да си позволи да манипулира общественото мнение с лъжи и че ще продължи да работи в името на художествената гимнастика.
Лили Игнатова е един изключително талантлив човек, който трябва да се справи с огромните проблеми, които има със самата себе си. Тя трябва да разбере, че това е националният отбор на България, а не частна или семейна фирма. Нататък всичко зависи само от нея. Аз съм й обещала, че при титла в многобоя ще й спретна уникален купон. Защото аз убедих всички, че тя трябва да е треньор на националния ансамбъл.


29.03.2007
© 2001 Аврамова В.К. ® "Българска художествена гимнастика"